≫ 

Izračunali smo koliko je samo minuta Zvezda gubila za celu sezonu: Podatak će vas zaprepastiti!

Crveno-beli u poslednje vreme često prvi primaju gol, a zatim bez problema okrenu rivala * S tim da su u jesenjem derbiju i na gostovanju Spartaku imali najviše problema

  • 16
164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan

Foto: MN Press

To što prvi povedu protiv Crvene zvezde, za mnoge ekipe nije nikakav garant da će do kraja meča uspeti da sačuvaju pozitivan rezultat - a kamoli da trijumfuju!

To je na svoj koži poslednji osetio Javor koji je rano vođstvo protiv crveno-belih u nedelju istopio za samo četiri minuta, da bi do kraja Ivanjičani doživeli pravu katastrofu.

Ako im je za utehu, nisu jedini - jer su tokom sezone i Zlatibor, Voždovac i Lučani primili po četiri gola nakon što su poveli protiv Zvezde. Ukupno osam timova, računajući Superligu i Kup, su vodili protiv crveno-belih, a da na kraju nisu uspeli da se pohvale trijumfom. Štaviše, samo je Partizan u onom jesenjem večitom derbiju "izvukao" remi, jer su svi ostali poraženi posle preokreta.

Kada na to dodamo i ona dva meča u Evropi protiv Milana i jedan protiv Omonije (na kraju poraz na penale), jasno je da su crveno-beli ove sezone i te kako psihički jaki da se vrate u život u trenutku kada ih prati nepovoljan rezultat. Jedino protiv Hofenhajma u grupnoj fazi LE nisu uspeli da okrenu.

Upravo je derbi 18. oktobra prvi meč u kom je Zvezda gubila u domaćim takmičenjima, da bi u finišu meča preko Aleksandra Kataija stigla do boda u Humskoj.

Zatim je Inđija početkom novembra bila blizu senzacije kada su vodili sa 2:1 do 75. minuta, a onda su Katai i Dijego Falčineli kreirali preokret za tri boda Zvezde.

Zlatibor je u Kupu imao 2:0 do 71. minuta na Marakani, ali je Zvezda za 15 minuta postigla čak četiri gola i prošla u narednu rundu.

Tamo ih je čekao Rad koji je na Banjici sredinom decembra poveo u 4. minutu, da bi Spiridonović u 17. i Krstović u 60. okrenuli Građevinare.

Spartak je na proleće bio najbliži da otkine Zvezdi sva tri boda, ne samo jedan. Vodili su Golubovi sa 1:0 sve do 80. minuta kada je na scenu stupio Ivanić i poravnao rezultat.

Nekoliko trenutaka kasnije Seku Sanogo je pogodio za potpuni preokret.

Voždovac je na Krovu 15. marta poveo sa 1:0 već u 4. minutu, ali su Ben i Ivanić do poluvremena preokrenuli rezultat koji je na kraju iznosio 4:1. Identičnim rezultatom savladana je i Mladost na Marakani u narednom kolu.

Tim iz Lučana je poveo sa 1:0 sredinom prvog poluvremena, a onda su Kanga, Milunović i Pavkov od 39. do 45. minuta postigli tri gola za domaćina koji je i u nedelju protiv Javora već do poluvremena okrenuo situaciju u svoju koristi.

Gledajući kroz prizmu minutaže, dolazimo do podatka da je Zvezda u šampionatu gubila samo 160 minuta, i to najviše u derbiju  - 69 minuta. Zatim i protiv Spartaka 45 i Voždovca 26 minuta.

S druge strane, crveno-beli su u Kupu od Zlatibora gubili 42 minuta, dok su protiv Rada izjednačili samo 13 minuta posle vođstva domaćina. Ukupno 55 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фан

    12. april 2021 | 12:45

    Права о једина истина је да је Звезда убедљиво најбоља у нашем првенству.А те глупости и статистички параметри служе за тираж

  • rezim

    12. april 2021 | 13:06

    I mi smo izracunalo koliko su sudije pomogle opajdari.ostacete fascinirani podatkom.U 97 % slucajeva to jes utakmica udbasica je koristilka usluugdijskog orkestra i u 78 % slucajeva fss je reagovao..u 28 % slucajeva telefon koji se ne odbija..nadamo se da ste zadovoljni ovom statistikom i da ste ostali u cudu...

  • Др

    12. april 2021 | 12:32

    Занима ме колико је корнера изведено против звезде( можда још неки плус за гробаре)!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA