Metalac prelepim golom slavio u Surdulici, Vojvodina nekako stigla do 3. mesta, tri kluba se predala

Rad, Napredak i Inđija upisali važne pobede u borbi za opstanak

  • 0
Nenad Lalatović, Žan Kristof Bajbek Baebek

Foto: Marko Jovanović

Superligaši su ovog ponedeljka stavili tačku na 31. kolo, a najvažnija informacija je da se Vojvodina vratila na treće mesto pobedom nad Zlatiborom od 2:1 na Karađorđu.

Nije bilo lako ekipi Nenada Lalatovića, gosti su im zakomplikovali život u drugom poluvremenu, ali je čovek odluke ponovo bio Miljan Vukadinović, koji je doneo trijumf svom timu.

Vojvodina je povela u 32. minutu preko Dejana Zukića, ali je napadač gostiju Stefan Vukić preciznim udarcem u 62. poravnao rezultat.

Ipak, duel je odlučen u 77. kada je Vukadinović natrčao na odbitak posle udarca kapitena Nikole Drinčića i obradovao Nenada Lalatovića čiji tim ima bod više od četvrtoplasiranog Čukaričkog.

Dobar i zanimljiv duel odigran je u Surdulici gde je Metalac iznenadio Radnik i posle preokreta slavio sa 2:1. Domaćine je u vođstvo doveo prvi strelac lige Milan Makarić (20. gol u sezoni), da bi gosti do odlaska na odmor izjednačili pogotokom fudbalera iz Konga Prestiža u 29.

Meč na jugu Srbije odlučio je sjajnom golom vezista Metalaca Maksimović koji je sjajno pogodio mrežu golmana Kostića u 59. minutu.

Video: Maksimović ubio pauka u Surdulici: Iz kolena pogodio samo rašlje!

Zanimljivo je bilo u utakmicama koje se odnose na borbu za opstanak, a Rad i Napredak su iskoristili prednost domaćeg terena da se pobedama približe bezbednoj zoni.

Građevinari su pobedili Novi Pazar sa 3:2. Luka Gojković je u 10. minutu doneo prednost domaćinu, Mirza Delimeđac evrogolom izjednačio u 26, da bi u nastavku Šarić u 52. i Kaluđerović u 77 povisili na 3:1.

Kaluđerović se tim golom izjednačio na večnoj superligaškoj listi strelaca sa Milanom Bojovćem iz lučanske Mladosti (75:75), a Pazarci su u finišu preko Petra Gigića u 82. ublažili poraz.

Mačva je u Kruševcu prelako položila oružje, a golove za Čarapane dali su Luka Milunović u 40. i Bojan Čečarić u 55. minutu.

Inđija je savladala poslednjeplasiranu Bačku sa 1:0 pogotkom Željka Dimitrova u 19. minutu.

Posle ovog kola čini se da su Zlatibor, Mačva i Bačka definitivno spremni za Prvu ligu iako matematički još nisu ispali, ali da će se do kraja za opstanak boriti gotovo svi ispod četvrtog mesta.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA