≫ 

Oglasili se iz Kruševca: Da se dogovaramo i nameštamo, da li bismo se borili za opstanak?

Stav kluba preneo je prvi čovek Trajala Vladan Gašić

  • 7

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, Mirko Poledica, objavio je da su pod sumnjom UEFA i FSS-a da su bile nameštene dve utakmice Prve lige Srbije, a među njima je i duel između Trajala i Jagodine koji je odigran u Kruševcu.

Poledica je ukazao na čudne reakcije štopera Jagodine Strahinje Jovančića, koji je pri rezultatu 1:0 za Trajal u nekoliko navrata trapavo intervenisao, saplitao se, proklizavao i tako omogućavao šansu protivniku, koji to prvobitno nije iskoristio.

To je bio znak i da se oglasi FK Trajal, u saopštenju koje je medijima prezentovao prvi čovek kluba Vladan Gašić, inače najstariji sin direktora BIA Bate Gašića.

- Fudbalski klub Trajal najoštrije osuđuje takve radnje u srpskom fudbalu, ne samo u Prvoj nego i u Superligi jer mi se nikada nismo bavili takvim nečasnim radnjama, dogovorima oko nameštanja mečeva i javno tražimo da se do detalja ispita sve u vezi te utakmice sa Jagodinom i pronađu krivci.

- Ne želimo da nas neko na ovaj način blati jer smo jedan od klubova koji se najčasnije i najpoštenije bori od samog početka a u prilog tome idu i poslednje tri utakmice gde smo osvojili samo bod od mogućih devet. Da se time bavimo mi bismo u tri meča trijumfovali i ne bismo se borili za opstanak.

- Čvrsto smo pri stavu da se što pre ispita ta sporna utakmica protiv Jagodine kao i oni koji imaju veze sa tim jer ponavljamo još jednom da smo mi klub koji od početka igra fer i pošteno i najoštrije osudjujemo svako nameštanje mečeva bez obzira o kojoj ligi je reč.

- Svako ko je došao u Kruševac video je da smo mi jedan dobro organizovan klub, da igrači imaju sve uslove, redovna primanja, premije i sigurno je da bi im išlo u prilog da pobeđuju ali mi ne želimo da na nepošten način uzimamo bodove i nameštamo utakmice jer to nikada nismo radili niti ćemo.

FK Trajal Printskrin: Youtube/PLS

- Svi koji sumnjaju mogu sve ovo da provere jer kod nas je sve transparentno, ali isto tako mogu da dodju u Kruševac kada Trajal igra i uvere se na licu mesta. Rado ćemo svakoga primiti kao pravi domaćini jer ako se malo bolje raspitate o FK Trajal niko vam neće reći da se ovaj klub bavi nameštanjem utakmica već da je to jedan od najbolje organizovanih klubova u Prvoj ligi Srbije.

- Ovom prilikom ograđujemo se od svakog nameštanja mečeva i to najoštrije osudjujemo a od nadležnih tražimo da sve ispitaju i drastično kazne izbacivanjem iz lige sve one klubove koji se time bave. Mi odgovorno tvrdimo nikada nećemo učestvovati u tim nečasnim radnjama i ne želimo da nas stavljaju u isti koš sa klubovima koji to rade jer se od samog početka zalažemo za časnu i korektnu borbu isključivo na terenu - navodi se u zvaničnom saopštenju uprave FK Trajal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Još jedna sumnjiva utakmica Superlige?! Kako vam deluje reakcija golmana kod ovog gola?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA