≫ 

Radnik i Radnički o dopisu UEFA o nameštenim utakmicama: "Sramno, neozbiljno, gluposti"

Oglasili se predstavnici još dva kluba pošto je UEFA obavestila FSS o sumjivim ishodima utakmica u dva najviša ranga srpske lige

  • 24
Stadion FK Radnički Čair Niš Foto: MN Press

Polako, ali sigurno, prva asocijacija za srpski fudbal poslednjih godina je postalo nameštanje utakmica, što ne čudi jer se - utakmice nameštaju. 

FSS je u poslednje dve godine kaznio pet klubova zbog nečasnih radnji, što prvoligaša, što drugoligaša, ali neverovatno je da i posle tih sankcija i dalje imamo utakmice koje se karakterišu kao sumnjive i kao takve ih UEFA stavlja na proveru posredstvom nadčežnih organa domaćeg fudbala.

U novoj priči u vezi sa nameštanjem utakmice pomenuti su nedavni dueli Mladosti i Radničkog (4:1) i Rada i Radnika (2:0), pa je to bio povod da se oglase pomenuti klubovi sa juga Srbije, iz Niša i Surdulice.

Vršilac dužnosti predsednika Nišlija Dragan Marković kaže da je iznenađen objavama u medija i dovođenje u veze Radničkog sa sumnjivim utakmicama, dok predsednik Surduličana Stanislav Tončev tvrdi da klub nije dobio nikakve informacije iz Saveza, a da se sumnje UEFE odnose na mečeve Prve lige Srbije.

- Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti u vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati veoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu odigranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu - kaže Marković za portal Južne vesti.

Dodaje da odgovorno tvrdi da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba, nije učestvovao u nečasnim radnjama.

Očekuje, kako kaže, da će nadležni državni i drugi organi u čije delovanje čvrsto veruje, isterati istinu na čistac.

- Lično sumnjam da je nekome, kao i mnogo puta prethodnih godina, otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari svoj cilj. Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira "obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta“, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča - pita Marković.

Radnički je u Lučanima igrao u aprilu, a kako dodaje Marković, najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Superlige Srbije, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi.

Ovako, kako kaže, ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA, završio je Marković.

Sa njim se slaže i predsednik komšijskog kluba iz Surdulice Stanislav Tončev. Prema njegovim saznanjima, sumnje UEFE su u vezi mečeva Prve lige Srbije, takmičenja u kome oni ne učestvuju.

- To su neozbiljne stvari. To što je došlo iz UEFE zvanično nema veze sa utakmicama Superlige Srbije, već Prve lige. Neozbiljni i sramni navodi. Radnik je ove godine, kao i svih godina ranije, sve utakmice igrao časno i pošteno, što pokazuje i pozicija na tabeli i istorijski uspeh u Kupu - kaže Tončev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    13. april 2021 | 21:31

    Braća Tončev, jedan u Radniku, drugi u Radničkom, oličenje poštenja, filijale u službi jednog kluba. izbacuj to u četvrtu ligu.

  • Manjača

    13. april 2021 | 19:35

    Braca Tončev......hhehheh papazjanija

  • DLZ

    13. april 2021 | 21:38

    Fk Rad ostaje u ligi,svake godine se njima popusta i namesta,a zna se zbog koga i svi se prave ludi,doduse prestolonaslednik mora biti srecan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA