• 18

Srpski fudbal završio i na stranicama Interpola, dokumentovana je vest o sumnjivim utakmicama

Glib u kojem je srpski fudbal sve je dublji

  • 18

Srpski fudbal je poslednjih dana ponovo u žiži javnosti, čak i evropske, nažalost isključvo zbog toga što smo pod lupom UEFA zbog sijaset sumnjivih fudbalskih utakmica Superlige i Prve lige.

Monitoring evropske "kuće fudbala" alarmirao je nedavno naš fudbalski savez za nekolicinu diskutabilnih ishoda mečeva na osnovu "jačih" uplata, pa je pokrenuta istraga koja bi trebalo da utvrdi da li se u Srbiji zaista "šteluje" toliki broj rezultata.

Bio bi to naravno tek pravi skandal i mrlja koja će se teško oprati...

Kao da to nije bilo dovoljno da crvenimo, sada je naš fudbal dospeo i na Interpolovu listu na kojoj se, u izveštaju o "narušavannju integriteta u sportu" za period od 30. marta do 12. aprila, između ostalog, može pročitati upravo o poslednjim neprijatnim dešavanjima u srpskom fudbalu.

Dakle, svako sada i u ovom izveštaju može ukratko saznati da u Srbji postoje sumnje u nameštanje utakmica saveznog ranga, prvoj i drugoj ligi, da je UEFA o tome obavestila FSS, a priložena je i izjava portparola srpske "kuće fudbala" Milana Vukovića koji potvrđuje dopis UEFA u kome se nalaže provera sumnjivih mečeva.

Sve u svemu, došlo je vreme da konstatujemo da smo dočekali i trenutak da se srpski fudbal nađe i na stranicama Međunarodne policije.

Posle svega, ostaje da se pitamo - šta je sledeće?

Podsećamo da je Telegraf nedavno razgovarao sa operativcem FSS koji će u narednom periodu biti zadužen za ispitivanje nepravilnosti i eventualnih nameštanja ishoda mečeva na koje je UEFA skrenula pažnju FSS.

Objavu Interpola možete videti na ovom linku, nalazi se među tri dokumenta priložena na stranici.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 034pfc

    Svi nameštaju počevši od velikih

  • lilit

    Mućke oko izbora, diploma, građevine, pa na kraju i u sportu! To je zlatna Srbija.

  • Kiza i Komina

    Titule vaše su lažne, veze u savezu su snažne.... Dolazi vreme oduzimanja lažnih titula, samo još imate jaka ledja pa se vaše ime izostavlja. Kad popadaju filijale, pa kad propevaju raznorazni predsednici filijala, biće Glasgow Rangers.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima