Otkriveno kakav će biti sistem Superlige sledeće sezone i šta će biti s "bonus" pravilom i strancima

Telegraf je dobio informacije od direktora Zajednice Superligaša i Prve lige Srbije Aleksandra Pivića

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Jović
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • mix...nastavak2.

    15. april 2021 | 09:31

    ...Sto se tice Zvezde i Partizana , njih bi ostavio poslednje i pretvorio bih ih u akcionarka drustva. Prethodno bih procenio vrednost klubova,potom formirao dva odvojena AD uz izdavanje akcija koje bi bile stavljene na berzu. Kad se obezbedi potreban fond za kupovinu vecinskog dela kluba onda bi ga on i mogao preuzeti. Drzava bi zadrzala svjih 30-33 posto! Ovo bi bio neki generalni model,naravno ne kao "sveto slovo", moguce ga je redefinisati u smislu unapredjenja. Procena vrednosti klubova takodje nije neresiva enigma ,procenu bi vrsile tri nezavisne oditorske kuce i najpovoljnija za klub i prihvatljiva za Skupstinu Kluba, bi bila prihvacena! Napominjem da je ovo model privatizacije koji ukljucuje najbolju praksu iz sveta ,sa malim varijacijama!

  • mix...nastavak 1.

    15. april 2021 | 09:30

    Cini mi se sasvim suvislim da najvisi rang takmicenja ne moze da se igra na igralistima vec na stadionima (sa tribinama sa sve cetiri strane terena i ulazima sa svih strana (to je bezbednosni aspekt koji bi morao biti ukljucen i sa kapacitetom gledalista od najmanje 5 hiljada sedista. Kvalitet terena bi strucna komisija takodje morala pregledati i odobriti. Ako neki klub ne ispunjava te dodatne uslove, on ne bi mogao igrati SLS,pa neka se integrise sa nekim drugim klubom koji ima te dodatne uslove! Time bi se pocela da se razudjuje po celoj zemlji na osnovu zahtevanih uslova,naravno ifinansijskih (ko ima novac neka plati tako obezbedjenu licencu za takmicenje u SLS! Ljudi,krajnje je vreme da ozbiljno krenemo u reformu SLS To je bogu za plakanje sta se nasem napacenom fudbalu radi i desava. Drzava je dosta kriva jer je moglado sada barem da izvrsi najveci deo privatizacije, a to ostaje kao zavrsni cin u ovom mome "projektu"> Samo sto dalje lopovi,muljatori i politicki formalni i neformalni lobiji . Drzava treba da proceni vrednost svih klubova i da ih dade na prodaju. Kazu,to je tesko?! Ma,nije tacno,ako to hoces,nema nikakvih prepreka da se to zavrsiza dve-tri godine! To je ljudi,uslovsvih uslova za posteno takmicenje.

  • mix

    15. april 2021 | 09:27

    SLS bi bila u dvanaest najboljih fudbalskih liga u Evropi ako bi se ocistila lopova i muljatora i ako bi se naslo rukovodstvo koje bi radilo na stvaranju super-postenog takmicenja,ekonomski odrzivog i racionalnog kao i bezbednosno i tehnicki upristojenog sa Zajednicom koja bi podjednako tretirala sve ligase i radila na sto boljim sponzorskim i ugovorima za TV prava!Baza za sve je nass fudbalski talenat, a to IMAMO! Uslov za sve to je da se drzava i formalne i neformalne strukture odmajknu iz upravljackih fudbalskih struktura.Za ovo je potrebno zatraziti i aktivnu ulogu UEFA! REforma bi morala poceti od smanjenje lige na 14 klubova za naredne dve do tri takmicarske sezone pa videti kako bi se to odrazilona kvalitet i ostale parametre (tehnicke, komercijalne ,ranking u Evropi i sl.). Format SLS bi sadrzavao i dvokruzni plejof sest prvih ekipa (ukupno 36 kola) ,sto bi se uklopilo u kalendar FIfa i UEFA! Plejaut bi igrao ostatak lige ,tkodje dvokruzno,i s obzirom da ti klubovi ne igraju u Evropi, ne bi bio problem da odigraju dodatnih 14 kola nakon regularnog dela od 26 kola (dakle, ukupno 14 kola!). Trebalo bi uspostaviti ozbiljne reformske zahteve pred sve klubove koji bi mogli dobiti licencu za igranje SLS a tu bi obavezno ukljucio i finansijski i org.tehnicki uslovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA