≫ 

Stanojević ni u Šapcu ne računa na Bajbeka: "Ima probleme, to i nama stvara problem"

"Idemo na noge timu koji je praktično ispao iz lige, ali imamo naše planove i ciljeve", kaže trener crno-belih Aleksandar Stanojević

  • 1

Bitni su Partizanu prvenstveni bodovi, pre svega zbog činjenice da se ekipa ovog proleća rezultatski stabilizovala i pružala dobre partije, ali će sutrašnji duel sa Mačvom u Šapcu (18.05, Arena sport) biti svakako pomalo specifičan, jer je praktično "predigra" za Kup Srbije, u kome su crno-beli još uvek takmac za trofej. Olakšavajuću okolnost svakako predstavlja činjenica da su domaćini već "prežaljeni", na putu ka Prvoj ligi Srbije, no, trener Aleksandar Stanojević voli kada mu se tim potvrđuje iz meča u meč i tako drži visok nivo samopouzdanja, koje će protiv Vojvodine naredne srede svakako biti važan faktor.

- Igramo u gostima protiv tima koji je već ispao iz lige, ali imamo naše ciljeve, način igre koji želimo da nastavimo i idemo u Šabac po pobedu - kratko se Aleksandar Stanojević osvrnuo na sutrašnji meč, posle čega su usledila pitanja novinara.

Kakva je situacija sa Svetozarom Markovićem i Žanom Kristofom Bajbekom? Konkurišu li za meč sa Mačvom?

- Neće biti u sastavu za utakmicu u Šapcu. Videćemo još za Markovića da li može da se pripremi za predstojeći duel u Kupu, na granici je još uvek. Bajbek je i protiv Niša bio planiran da uđe, međutim, povraćao je, loše se osećao i nije igrao na kraju. Neće takođe biti u konkurenciji.

Imaju li Bajbek i Maki Banjak, koji će takođe biti ponovo u sastavu budućnost u Partizanu?

- Videli ste koje igrače sam koristio, koje više, a koje manje u prethodnom periodu. Da ne okolišamo previše, neke stvari su jasne. Ipak, ne znate nikada šta može da se dogodi, jer situacije uvek može da se okrene, pošto do kraja takmičenja ima više od mesec dana. Neću nikoga da hvalim, niti nekoga prerano da se odričem. Bajbek stalno ima neke probleme, što je problem i za sve nas. Banjak je igrač reprezentativnog kalibra, ali imamo problem sa brojem stranaca i opredelio sam se da više koristim napadače. Vujačić i Marković igraju odlično, Ostojić takođe... Ne možete svima da date uvek šansu.

Mladi Marko Milovanović je prekomandovan u prvi tim, hoće li možda on biti alternativa sa klupe u Šapcu?

- Neće. Idemo redom, sve ide svojim tokom sa mladim igračima, jer ih ima nekolicina. U rotaciji je četvorica ili petorica, priključićemo još neke momke svakako, žao mi je što ne mogu da vidim i igrače Teleoptika, jer igraju često. Milovanović je budućnost Partizana i očekujem da će do kraja sezone debitovati za prvi tim.

Maki Banjak; FK Partizan Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Najavili ste dolazak novog napadača na leto, ali i još nekolicine pojačanja. Da li ste se približili ostvarenju želja i imate li posle derbija jasniju sliku šta je timu potrebno za narednu sezonu?

- Sve jače utakmice daju neku sliku, šta vam treba za više ciljeve. Nama je sve jasno, pričamo u klubu sve vreme o tome, svi smo svesni i ide u tom pravcu.

Mladi golman Aleksandar Popović dobro koristi prilike koje mu se ukazuju. Hoće li biti na golu i protiv Mačve?

- Neće ovoga puta, jer znate da u fokusu uvek držim 20 igrača i želim da svi ostanu u ritmu. Popović je pokazao da je sadašnjost i budućnost Partizana, mnogo je napredovao, jer učestvuje u igri, kako interevencijama, tako sjajno igra i nogama. Pokazao je da možemo da računamo na njega.

Jeste li dodatno radili sa Nikolom Štulićem na realizaciji?

- Kada god se ukaže šansa, radimo individualno sa igračima. Kako sa Štulićem, tako i sa svima ostalima. Smeta mi nekada što se opterećuju da li će dati gol, jer tražim timsku igru. Bitno mi je da, recimo, konkretno Štulić učestvuje u igri, pomaže timu na sve načine, ispunjava ono što se traži, a gol će doći sam po sebi. Fokus treba da bude samo na timu, kako što je doprineo protiv Radničkog i treba da nastavi tako.

Čini se da se u proteklom periodu istakao tandem u prekidima Miloš Jojić - Igor Vujačić.

- Drago mi je što dobro funkcionišu, značajno smo unapredili prekid u igri. Imamo četiri ili pet pripremljenih kretnji za različite igrače i svi doprinose da se napravi dobra situacija. Sada je najopasniji Vujačić, no, ima tu još nekoliko igrača koji ozbiljno mogu da zaprete - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Paralelne reakcije Stankovića i Stanojevića tokom derbija: Pokreti, ironični osmesi, bes i psovke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko pfc

    15. april 2021 | 18:39

    Trojanac Smsan si Zivkovic je igracina za raspalog Miljkovica Pocni sa malilm Dzonijem u spicu Drugo Stevanovic ti je drugi do 21. Jojic samo moze da igra na splavovima Suma Natho Zdjelar Scekic sredina e sada sto igraju tvoji ljubimci to je druga prica.To tvoje Suma nije spreman Bajbek ima probem Banjak nije spreman to nepije vodu. Zanimljivo samo tamnoputi igraci kod tebe imaju problem ali Miljkovic bez priprema je spreman Jojic covek ima kretanje kao parking sat Obradovic sta reci. Dao bih jos deset titula Zvezdi samo da odes da vam vidim ledja i tebi i Miljkovicu i Jojicu i Obradovicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA