≫ 

Modrić i Real napravili dogovor: Hrvatski fudbaler još godinu dana u Madridu, proslaviće deceniju

On se među Kraljeviće preselio 2012. godine

  • 3
Luka Modrić Real Madrid Foto: AP/Tanjug

Kako stvari stoje, Luku Modrića ćemo u Real Madridu gledati bar još jednu sezonu, ako je verovati pisanju španske Marke. Kraljevići i hrvatski klub su dogovorili novi ugovor koji će važiti do leta 2022. godine, a fudbaler je pristao na manje smanjenje plate, kako bi ostao u prestonici Španije.

Podsetimo, mediji su ranije pisali kako Modrić odlazi iz španskog kluba, ali je očigledno došlo do velikog preokreta. Uz to, pominjalo se kako bi Sergej Milinković-Savić mogao da ga zameni na toj poziciji, ali nakon najnovijih saznanja to je malo verovatno.

Naime, Modrić želi da u Realu okonča svoju fudbalsku karijeru. On trenutno zarađuje oko 11.000.000 evra po sezoni, a prema novom ugovoru će mu plata iznositi oko 2.000.000 evra manje. Madriđani naročito cene to što je hrvatski fudbaler bez pogovora pristao na smanjenje i što nije odmah zahtevao dvogodišnji ugovor.

Prošle sezone je Zinedin Zidan dao ukupno 2.600 minuta Modriću. Ove sezone je imao sličan plan, ali je zbog slabijih igara Kraljevića morao da mu poveća minutažu. Već do sada je odigrao preko 3.000 minuta, a do kraja bi ta cifra mogla da iznosi i blizu 4.000 minuta. U sasvim je dobroj formi, propustio je jednu utakmicu zbog povrede i jedan je od najzaslužnijih za veliki povratak Reala u šampionsku trku.

Modrić je u Realu od 2012. godine, pa novi ugovor faktički znači da će u madridskom klubu provesti čitavu deceniju. Podsetimo, Madriđani su ga iz Totenhema doveli za bagatelu – 35.000.000 evra, što je zaista malo za fudbalera takve klase.

Video: Poruka ruskog teniskog čuda pred dolazak u Beograd: Radujem se što ću igrati na Serbia openu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA