≫ 

Goleada i remi Evertona i Totenhema: Bog zna šta odbrana "karamela" radi, dva gola i povreda Kejna

Sve bi to ostalo sjajno za Everton da nije poslednja odbrana bila glavom negde van meča

  • 0
Hari Kejn Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Evertona i Totenhema su u jednoj fenomenalnoj utakmici podelili bodove odigraviši 2:2 u 32. kolu Premijer lige. Rezultat bi možda bio i drugačiji, da odbrana "karamela" nije reagovala u dva navrata krajnje amaterski.

Bod nikome nije po meri, ali na kraju su obe ekipe upravo to i dobile. Everton je pokazivao bolju igru i stvarao više šansi u uvodnim minutima meča, ali kako je odmicalo vreme, opuštali su se gosti sve do 27. minuta kada je Hari Kejn doneo prednost "pevcima".

Sa leve strane je stigao jedan centaršut koji je Kejna hvatao u ofsajdu, ali centralni bek Evertona je katastrofalno anticipirao let, prosledio loptu direktno do napadača Totenhema koji onda nije imao problema da je smesti u mrežu.

Popravka je stigla samo četiri minuta kasnije. Regelon je oborio Rodrigeza u 16 metara, iako za to verovatno nije bilo potrebe jer Kolumbijac nije predstavljao preveliku opasnost. Odgovornost je preuzeo Sigurdson koji je bio precizan.

Preokret i veliko slavlje domaćina stiglo je u 62. minutu kada je posle neverovatno glatke akcije Kolman ubacio loptu u kazneni prostor, a strelac prvog gola lepo otvorio nogu, te unutrašnjim delom stopala prosledio u levi ugao.

Sve bi to ostalo sjajno za Everton da nije poslednja odbrana bila glavom negde van meča. U 69. minutu je Lamela poslao jedan "balon" na nekih sedam metara od gola domaćina, štoperi se nisu javili jedan drugom, tako da je Kin glavom pogodio Holgejta, a lopta se vratila ponovo direktno do, koga drugog, nego Kejna koji je ponovo iz prve pogodio gornji levi ugao za konačnih 2:2.

Everton je u poslednjim minutima mogao i da ispravi sve greške, ali je Ljoris vrsno reagovao, sprečio sto postotnu šansu, a onda je i Ričarlison poslao loptu u zadnji red tribina.

Meč za "pevce" nije završen na valjan način, shodno tome da je Hari Kejn morao da napusti igru u 92. minutu zbog povrede. Protivnički defanzivac mu je pri padu pao na zglob, ali se čini da je Murinjo više reagovao izmenom radi predustrožnosti. Videćemo već u narednim satima i danima.

Podela bodova i negodovanje u oba tabora. Trener Totenhema Žoze Murinjo, nakon svega, možda može i da bude zadovoljan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Neverovatna lopta Natha koja je imala oči za Lazara Markovića i pobedu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA