≫ 

Golman Radnika odbranio dva penala, crveno-beli okrenuli Surduličane iz 2-1 za 20. pobedu u nizu!

Crveno-beli slavili na Marakani u 32. kolu Superlige - 2:1 (0:1)

164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: MN Press

Uspeli su fudbaleri Crvene zvezde da stignu do 20. uzstopne pobede u Superligi protiv Radnika iz Surdulice, ali mnogo teže nego što je to iko očekivao.

Kombinovani sastav Slavoljuba Đorđevića je dobrano namučio crveno-bele koji su tek posle preokreta u drugom poluvremenu trijumfovali sa 2:1 (0:1).

Ponovo zahvaljujući Mirku Ivaniću koji je u 86. minutu posle kombinacije sa Veljkom Nikolićem na silu ugurao loptu pored sjajnog golmana Uroša Ranđelovića koji je zasijao večeras uprkos porazu gostiju.

Čak dva jedanaesteraca odbranio je rezervni golman Radnika koji je ušao u igru u 16. minutu umesto golmana Kostića kojeg je povredio vezista Crvene zvezde Seku Sanogo.

Prvo je pročitao mlitav šut Filipa Falka u 24. minutu (posle igranja rukom fudbalera gostiju Stojanovića), a kasnije i kod rezultata 1:1 u 72. podjednako loš udarac Mirka Ivanića, posle faula na Akselu Bakajoku.

Zvezda je dominirala tokom cele utakmice, a nije joj ni bilo teško jer su gosti došli sa kombinovanim sastavom pošto za tri dana ovi isti rivali na Marakani igraju svoj kup duel. Ipak, Zvezdu je presekao njen nekadašnji junior, Uroš Milovanović koji je u 34. minutu sjajno ispratio kiks Radovana Pankova i matiro Borjana za 0:1.

Izdanje iz prvog poluvremena nije se svidelo Dejanu Stankoviću koji je odmah na pauzi izveo iz igre Pankova i Falka, a ulazak Vukanovića, Milunovića i Pavkova, dala je Zvezdi neku novu svežinu i oštrinu.

Nisu gosti izdržali ni deset minuta u nastavku, a posle kornera Veljka Nikolića snalažljivi Seku Sanogo je iz peterca postigao pogodak za izjednačenje i probudio saigrače. Zvezda je napadala i ređala prilike, Radnik u drugom delu prešao centar samo jednom i izveo korner, a popustio je u završnici.

Posle nekoliko pokušaja i čak tri velika promašaja Milana Pavkova, opet je junak utakmice bio Mirko Ivanić. Sjajno je najbolji igrač Zvezde razmenio pas sa Veljkom Nikolićem i što bi rekao trener Stanković na kraju bukvalno na silu ugurao loptu u mrežu za ipak zaslužen trijumf crveno-belih.

To je ujedno i 20. uzastopna prvenstvena pobeda za lidera Superlige i lepa uvertira crveno-belih za kup duel dva tima koji se igra u sredu na najvećem srpskom stadionu.

Crvena zvezda- Radnik 2:1 (0:1)

Strelci: Sanogo 54, Ivanić 86 - Milovanović 34

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Stanko Ostraćanin

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov (od 46. Milunović), Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Gavrić (od 46. Vukanović), Ivanić, Falko (od 46. Pavkov) - Falčineli.

RADNIK: Kostić (od 18. Ranđelović) - Jokić, Radmanovac, Lukić, Bogdanovski, Radmanović, Danoski (od 56. Spasić), Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović, Bainović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Đorđević: Trebalo je da primimo tri, četiri gola od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    17. april 2021 | 21:12

    Kada grobari komentarišu igru Zvezde gde je posed lopte 72:28 u korist Zvezde, onda vam je jasno koliko su realni...plus neiskorišćena 2 /čista ko suza/ penala...realan rezultat je trebao da bude bar 5 razlike ta Zvezdu...čestitke Radniku na velikoj borbi...

  • Ja

    17. april 2021 | 21:27

    Bio jednom jedan san, Da ligu osvoji Partizan. Ali navijace iz sna budi java Ne moze vise da se spava. Kosmarna im je i ova sezona, Srbija ima opet istog sampiona.

  • Ja

    17. april 2021 | 21:10

    Dokle misle da komentarišu ovi koji fudbal nisu igrali nikad, samo preko djostika. Šta je sporno kod penala, ili bilo čega?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA