≫ 

Fulam umalo preVARio Arsenal: Nektija pogotkom u 97. minutu trasirao Mitroviću put u Čempionšip

Najbolji srpski strelac u istoriji sa klupe za rezerve gledao uzbudljiv remi svog tima

  • 1
Fudbal FK Arsenal - FK Fulham, Fulam Foto: Tanjug/AP

Iako bodovno i dalje nije daleko od opasne zone (na minus šest), Fulam je po svemu sudeći završio svoju priču u Premijer ligi posle ispuštene pobede u 97. minutu.

Ekipa Skota Parkera remizirala je sa Arsenalom u gostima (1:1) pa više gotovo da nema čemu da se nada posebno jer je odigrala dve utakmice više od konkurencije.

Arsenal se jedva spasio u jednom čudnom meču koji su obeležile dve kontroverzne VAR odluke i to obe u korist gostiju. Izgledalo je da će Fulam preVARiti Tobdžije, ali nije se desilo.

U prvom poluvremenu VAR je pogledao ekipu Aleksandra Mitrovića posle sjajne akcije Ektora Beljerina koju je golom krunisao Dani Sebaljos.

Nakon što je lopta ušla u mrežu na scenu su stupili geometri iz Stokli Parka, koji su u začetku akcije primetili nožni palac Bukaja Sake koji je navodno bio u ofsajdu, pa je Arsenalu poništen pogodak u finišu prvog dela.

Drugi put VAR se ozbiljno umešao u igru u 57. minutu. Posle akcije gostiju Gabrijel Magaljaeš je sapleo Marija Leminu, glavni sudija Pouson sa zakašnjenjem pokazao na belu tačku, ali opet su radili geometri.

Proveravao se trk Ole Aine naspram Gabrijela, a i tu je viode tehnika rekla da je koleno fudbalera Arsenala bliže golmanu Rajanu pa su gosti dobili penal koji je mladi Madža pretvorio u vođstvo u 59. minutu.

Posle tog gola Fulam se povukao, a Arsenal napadao do samog kraja. Imali su domaćini nekoliko prilika poput one Pepea kada je Areola sjajno sprečio izjednačenje u 71. nakon udarca Francuza sa nekoliko metara.

Konačan rezultat na ovom meču postavljen je u sedmom minutu nadoknade, a u izjednačujućem pogotku Arsenala učestvovao je i golman Met Rajan koji je zakačio loptu posle kornera, a Edi Nketija iz blizine u gužvi psotavio 1:1.

Ono što opet upada u oči je činjenica da je Fulam odigrao čitav meč bez Aleksandra Mitrovića u timu.

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije presedeo je čitavu utakmicu na klupi za rezerve i posmatrao hrabru svog tima koji je poslednje tri pobede zabeležio kada Mitro nije bio u timu.

Ipak, na kraju nisu sačuvali stečenu prednost pa su krenuli ka nižem rangu, polako ali sigurno...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    18. april 2021 | 19:08

    mitrovic potvrdjuje da je on nista drugo osim drugoligas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA