≫ 

Superliga Evrope počinje već u avgustu! Priključuju se i Bajern i Lajpcig uz još jednog velikana?

I definitivno više nećemo gledati Ligu šampiona u izdanju na koje smo navikli

  • 22
Liga Sampiona, FK Bajern Minhen, FK Pariz Sent Zermen

Foto: Tanjug/AP

Pravi fudbalski zemljotres dogodio se u nedelju uveče 18. aprila, koji će zauvek promenti "najlepšu sporednu stvar na svetu". Dvanaest najbogatijih klubova osnovalo je svoje takmičenje, Superligu Evrope, čime su odlučili da se odvoje od UEFA i njenog takmičenja, Lige šampiona, čiji im se koncept nije dopadao, pre svega udeo novca koji klubovi dobijaju u Ligi šampiona.

Primera radi, svaki učesnik Superlige Evrope će dobiti u startu 350 miliona evra, što je četiri puta više nego što je Bajern osvojio kao šampion Lige šampiona prošle sezone.

Nakon saopštenja koje su klubovi zajednčki objavili poznato je da će u Superligi učestvovati Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid.

Plan je da Superliga ima 20 klubova, od čega 15 stalnih i dodatnih pet koji bi igrali po pozivu, a bili bi podeljeni u dve grupe po 10 ekipa, koje bi igrale po sistemu svako sa svakim kod kuće i na strani, dok bi nakon toga prve tri ekipe iz obe grupe išle u četvrtfinale, a četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe bi između sebe igrale dvomeče za preostala mesta u četvrtfinalu. Navedeno je i da bi se finale igralo krajem maja na neutralnoj lokaciji.

U prvom saopštenju nije navedeno kada će Superliga početi, ali prema informacijama Skaj Italije, ona će započeti već ove godine u avgustu, što znači da više nećemo gledati Ligu šampiona u njenom obliku kakav smo navikli da gledamo, jer tu neće biti nekih od najjačih klubova.

Od velikana koji su za sada odbili učešće, pominju se PSŽ, Bajern Minhen, kao i Borusija Dortmund.

Ipak, jedan od najpoznatijih fudbalskih insajdera, Fabricio Romano, ističe uz informaciju da će klubovi osnivači dobiti 3,5 milijardi evra za njihove infrastrukturne planove i rešavanje finansijskih problema usled pandemije korona virusa, da se i dalje pregovara oko ulaska Bajerna, Lajpciga i Porta u Superligu Evrope i navodi da će o tome biti odlučeno uskoro.

 

Ipak, klubovi osninvači Superlige najavili su priključivanje još tri ekipe u prvoj sezoni, pa ostaje da se vidi ko će od ekipa dobiti poziv da se priključi najbogatijima.

Video: Terzić hladne glave posle Milana: Bili smo bolji, ali ispali smo... Sada ponovo želimo u LŠ

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    19. april 2021 | 08:41

    Odmah im zabraniti nastupe u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA a to su i domaće lige. Neka igraju među sobom do mile volje.

  • Kv

    19. april 2021 | 08:13

    Isto će se dogoditi i u fifi, zašto bi neka svetska, fudbalska organizacija, naredila državi španiji da igra lopte sa nekom gologuzijom takozvano Kosovo?

  • J

    19. april 2021 | 08:40

    Odavno je fudbal izgubio smisao ,nekad su bogati gledali a siromašni igrali a sad je obrnuto.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA