≫ 

Skandal u Australiji: Albanski navijači skandirali “Kosovo je Albanija”, pa napali srpske pristalice

Sve se dešavalo na meču između srpskih Belih Orlova i albanskog Nort Sanšajna

  • 7
Novak Đoković, navijači, navijačica, Australijan open

Printskrin: Eurosport

Na fudbalskoj utakmici australijske treće Premijer lige Viktorije između Belih Orlova i Nort Sanšajna desio se veliki incident u kojem su albanski navijači napali srpske. Duel dve ekipe završen je rezultatom 3:3, bilo je planirano da to bude veliki spektakl pred punim tribinama u Kizborou, a na kraju se pretvorio u skandal u režiji pristalica albanskog kluba sa severa Melburna.

Posledica nereda koji su izazvali albanski huligani je jedan teže povređeni mladić među navijačima srpskog kluba, nekoliko lakše povređenih i značajna materijalna šteta na automobilima na klupskom parkingu.

U više navrata su pristalice Nort Sanpajna provocirale skandiranjem “Kosovo je Albanija”, kao i drugim raznim parolama i uvredama. Tokom utakmice, navodi se, navijači Belih Orlova nisu nasedali na provokacije i izbegnuti su veći incidenti.

Ali, čim je označen kraj meča, usledila je razmena žestokih uvreda sa obe strane, a Albanci su kamenicama zasuli srpski sektor na stadionu. Više osoba je lakše povređeno, a jedan šesnaestogodišnjak je prevezen u Hitnu pomoć, pošto je zadobio povrede glave.

- Momak je na trenutak izgubio vid i bio je očigledni uzdrman od velikog kamena, koji ga je pogodio u glavu. Odveli smo ga da mu se ukaže pomoć, on se na sreću uspešno oporavlja – rekao je Vestima predsednik Orlova, Dalibor Šaula.

Uprava našeg kluba kao da je predosetila da će doći do nekog incidenta na ovom meču, zbog čega je kontaktirala kolege iz Nort Sanšajna pre početka.

- Želeli smo da budemo sigurni da će oni komunicirati sa njihovim navijačima i da će im skrenuti pažnju na ponašanje. Takođe smo kontaktirali policiju i upozorili ih da bi ovo mogla da bude utakmica visokog rizika. Iz tog razloga smo angažovali tri puta više redara nego na drugim utakmicama – rekao je Šaula.

On dodaje da su fizički odvojili srpske od albanskih navijača, omogućili pristalicama gostujućeg tima da prvi napuste stadion, pre nego što ostala publika bude počela da izlazi, kako bi se izbegli incidenti na ulici ispred stadiona.

- Preduzeli smo apsolutno sve mere predostrožnosti, ali očigledno je da neke ljude i dalje treba obrazovati i naučiti da takvo antisocijalno ponašanje jednostavno ne može više da prođe. Ovo je jedina utakmica visokog rizika koju imamo ove sezone, jer svi ostali rivali i njihovi navijači poštuju svoje suparnike – uperio je prst Šaula ka Nort Sanšajnu.

Policijska patrola bila je na licu mesta, izveštaj je sačinjen i očekuje se drakonska kazna za Nort Sanšajn, pošto je sve došlo do Fudbalskog saveza Viktorije.

Video: Kosovo je srce Srbije grme navijači u Litvaniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин!

    20. april 2021 | 12:43

    Косово је Србија!

  • Перагеније

    20. april 2021 | 14:16

    Шиптари су још у каменом добу... Штити их полиција, свуда у свету, као да су мањина... Само напред Орлови!

  • Siptar

    20. april 2021 | 11:37

    Nije moguce.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA