≫ 

Procurio dokument Superlige Evrope koji otkriva kako će klubovi deliti novac između sebe

Osvajač i poslednjeplasirani dobijaju skoro identične sume

  • 5
Superliga Evrope, JP Morgan, Biznis Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Procurio je dokument u kom je obelodanjeno koliko će kom klubu pripasti novca u Superligi Evrope. Najviše će dobiti klubovi osnivači, kako je i očekivano.

Svima je jasno da je povod za nastanak Superlige povraćaj novca koji je izgubljen tokom pandemije korona virusa, a ogromne cifre se svakodnevno pominju.

Prema prvim informacijama, klubovi će samo za učešće dobiti po 350 miliona evra, dok se još ne zna s kim će se potpisati ugovor o TV pravima, gde cifra dostiže i četiri milijarde evra.

U dokumentu se navodi da će 15 klubova osnivača podeliti 32.5 odsto novca koji sleduju od komercijalnih prihoda, dok će još 32.5 odsto podeliti svih 20 klubova, tačnije 15 klubova osnivača plus pet koji bi uzeli učešće s njima.

Dvadeset procenata novca će se podeliti na osonovu rezultata u samom takmičenju, dok će poslednjih 15 odsto pripasti na osnovu publike koja bi pratila prenose utakmica. Čije utakmice se najviše budu gledale, dobiće najviše novca.

Pobednik takmičenja će dobiti skoro sličnu količinu novca kao i poslednji na tabeli, razlika će biti najviše do 1,5 puta. Takođe, klubovi će zadržati sav novac koji će dobiti putem prodaje ulaznica i ugovora sa sponzorima.

Klubovi osnivači su takođe pristali na korišćenje 55 odsto svog novca za "sportsko trošenje", odnosno na plate igrača, transfere i bonuse agentima. Kako navode izvori bliski takmičenju, klubovi su takođe pristali na jednake poreze za sve, svako će platiti poraz u visini od 45 odsto.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

Bajernu je ostalo još da potvrdi odbranu titule u Bundesligi, a večeras (20.30) mu u goste stiže Leverkuzen, i to je dobra prilika da Bavarci pokažu da im nema premca u Nemačkoj. Kvota na keca je 1,50, a na kombinazziju 1&3+ 1,78. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - Leverkuzen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supermarket

    20. april 2021 | 16:58

    Zvezda bi tu bila još 1946. kada je prisvojila titulu Jugoslavije, pobedivši dva kluba u ligi.

  • baba smilja iz darosave

    20. april 2021 | 16:46

    da procuri moze ali nesto drugo sve ostalo izadje u javnost samo ako to neko zeli ili nekom odgovara

  • Ivan

    20. april 2021 | 18:07

    I onda kazu pravljena da se spasi fudbal, pravljena je samo da se spasu ovi klubovi. I gde je tu draz takmicenja? Pobedio ili izgubio, svejedno ti je kad ces dobiti para koliko i prvoplasirani. Sta donosi prvo mesto, samo pare? Dajte molim vas. Puna im usta da je ovo spas za fudbal, a onda Perez kaze da ne mogu samo manji klubovi da zaradjuju, pa ti manji klubovi ne zaradjuju stotine milione evra kao vi, ne daju godisnje plate igracima 10-20 miliona evra kao vi. Ako hocete da spasite fudbal kao sto vi kazete onda dajte svima jednake sanse da zarade tolike pare, a ne samo vi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA