Atalantino čudo od igrača: Učestvovao bih u protestima navijača protiv Superlige

Robin Gosens tvrdi da bi liga u kojoj su Arsenal i Totenhem bez ikakvih zasluga na terenu oduzela temelj na kojem fudbal stoji

  • 1
FK Real - FK Atalanta Foto: Tanjug/AP

Robin Gosens, levi spoljni Atalante, jedan od najboljih na toj poziciji u svetu, ističe da je protiv Superlige Evrope i ističe da bi takva liga oduzela fudbalu temelj na kojem ova igra stoji više od 150 godina.

- To što autsajder može da pobedi je uvek bila osnova fudbala. Ako se osnuje Superliga u kojoj će Arsenal ili Totenhem biti zauvek, bez ikakvih sportskih zasluga, onda će fudbalu biti oduzet temelj. Svi moraju da budu svesni da će se fudbal menjati zauvek i da nikada više neće biti takav kakav je trenutno.

- Ljudi i dalje umiru širom sveta, i dalje nedostaje novca. Ovih 12 klubova osniva svoju ligu i dobijaju 100 ili 150 miliona dodatno zato što će završiti na poslednje mestu. To morate etički da dovedete u pitanje. Tužna je stvar, na kraju dana, ne radi se samo o novcu, novcu, novcu...

Gosens se nada otporu navijača i ističe kako bi i sam učestvovao u protestima.

- Rez bi bio toliko veliki da se nadam da će se navijači usprotiviti. Učestvovao bih u takvim protestima - zaključio je levi spoljni fudbaler Atalante, jedan od najboljih bekova sveta, koje je klub iz Bergama zahvaljujući neverovatnoj skauting službi otkrio i doveo za svega milion evra iz Holandije.

Atalanta je upravo zahvaljujući neverovatnom skautingu i uspela poslednjih nekoliko godina da napravi tako velike uspehe i da pomrsi račune mnogim velikanima, između ostalih u novom Superligašu Juventusu, kojeg je pobedila za vikend i faktički mu i teoretski skinula krunu posle devet vezanih titula u Italiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA