≫ 

Dan kada je pobedio razum: Arsenal se izvinio navijačima, priznao grešku, Totenhem se kaje

Svih šest engleskih klubova se obratilo javnosti posle istupanja iz Superlige

  • 8
Fudbal FK Arsenal - FK Fulham, Fulam Foto: Tanjug/AP

Gotovo je, gotov je ovaj, moguće jedan od najvažnijih dana u fudbalskoj istoriji, dan kada je pobedio razum i kada je fudbal vraćen tamo gde mu je mesto, pod okrilje UEFA i ono najvažnije - navijačima! 

Suludi plan 12 najmoćnijih klubova Evrope se skršio u dva dana, polupan je kao zvečka u ruci jarosonog deteta, toliko da su posle samo dva dana svi ti klubovi počeli da izlaze iz projekta i da se, kao neki od njih, čak izvinjavaju navijačima za pokušaj prebega u nedodirljivu ligu.

Posle Mančester Sitija, koji je prvi obelodanio da odustaje od Superlige, u toku ove uzbudljive večeri svi kao jedan su se potom povlačili Mančester junajted, Arsenal, Liverpul i Totenhem, na kraju i Čelsi koji je još tokom kasnog popodneva rešio da prati "Građane".

Izlaskom najvećeg broja klubova, tačno polovine, iz Superlige, zvanično je, posle samo 48 sati, prestala da postoji organizacija koju su "preko noći" omrzli svi iskreni ljubitelji sporta i fudbala.

Evo kakve su poruke slali engleski klubovi posle odustajanja od Superlige.

Mančester Siti je potvrdio da je "formalno pokrenuo proceduru za povlačenje" iz Super lige, dok je Liverpul je obavestio da je njegovo učešće u predloženoj odvojenoj ligi "prekinuto".

Mančester junajted je rekao da je "pažljivo slušao reakciju svojih navijača, vlade Velike Britanije i drugih ključnih aktera" donoseći odluku da ne učestvuje u Superligi. To je na kraju dovelo do ostavke direktora Eda Vudvorda.

Arsenal se izvinio svim navijačima i poručio da je "pogrešio".

- Kao rezultat činjenice da smo slušali vas i širu fudbalsku zajednicu psolednjih dana, povlačimo se iz lige koja nam je predložena. Pogrešili smo i izvinjavamo se - piše između ostalog u objavi Arsenala.

Navijačima Totenhema se obratio prvi čovek kluba Daniel Levi rečima da se klub kaje zbog "strepnje i uznemirenosti" izazvanih predlogom da uđu u Superligu.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    21. april 2021 | 07:32

    Ma uplašili ste se zato što su igrači Liverpula hteli da bojkotuju, pa i Klop i Murinjo, takođe i navijači.Tako bi se i nastavilo zato što svako ko voli fudbal kao igru ne bi sebe našao u toj buržujskoj ligi, gde je poenta samo u parama.Treba da igraju revijalne utakmice, da konstantno putuju na daleke destinacije i da ne postoji nikakav čar ni značaj u tome što igraju Real i Liverpul.Verujem da bi i vrhunski igrači pre potpisivali za Sevilju, Romu, Napoli, Vest Hem, PSG, Bajern, nego za klubove iz buržujske lige, a i vremenom bi ostali klubovi dolazili do većih budžeta jer bi lakše dolazili do titula.Tako da bi mogli da plaćaju najbolje igrače na svetu koji bi sigurno imali veći motiv da igraju u regularnim ligama.

  • Mile rent-a bubreg

    21. april 2021 | 07:39

    Mnogo mi je drago, a najviše zbog bahatih i alavih Amerikanaca i Azijskih skorojevića, kojima je samo novac jedini motiv postojanja.Što kaže Gvardiola, nije sport ako ti je svejedno da li si pobedio ili izgubio meč.

  • Jasna

    21. april 2021 | 10:06

    Kod Engleza je ovo pitanje dospelo do Parlamenta i bilo je indicija ako prihvate ucesce u Superligi bice izbaceni iz Premier Lige. Svaka cast Nemcima koji se nisu ni razmisljali vec odmah odbili ucesce. Meni je drago sto ovo nije uspelo posto mi je dosta vec mesanja Amerikana u sve aspekte zivota u Evropi. Ocistite prvo u vasem dvoristu, a ne kada je gusto kod njih onda da skrenu paznju izmisle neki rat, nas bombarduju, opet izmisle rat, a sad jos i ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA