≫ 

Španci optužuju UEFA: Da li je ovo pravi razlog što su engleski klubovi napustili Superligu?

Naravno, ponovo je novac u prvom planu

  • 8
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Izlazak šest engleskih klubova iz Superlige u utorak veče izazvao je veliki udarac za novoformirano takmičenje koje je samo pre dva dana pretilo da uništi fudbal!

Ručicu je prvi povukao Mančester Siti i javno poručiod a ostaje u Ligi šampiona, a zatim su njegov put sledili čelsi, Totenhem, Arsenal, LIverpul i Mančester junajted koji je, takođe, objavio da na kraju godine ostaje bez izvršnog direktoira Eda Vudvorda.

Svi oni su priznali da su pogrešili i dodali da fudbal pripada navijačima, mada "Mundo Deportivo" izlazi sa opasnim tvrdnjama da su klubovi iz PL primili ogroman novac od strane UEFA kako bi napustili Superligu.

S druge strane, "Mundo Deportivo" navodi da španski klubovi nisu dobili ni približno toliku ponudu s obzirom na to da je glavni jurišnik nove Superlige predsednik Reala Florentino Perez.

- Ovih šest klubova zadalo je kritičan, ali ne i konačan udarac Superligi. Preostali klubovi i dalje stoje iza nje, dok su engleski klubovi popustili pod velikim pritiskom javnosti i navijača. Ali, to nije jedini razlog. Prema našim informacijama, UEFA je odigrala ključnu ulogu.

- Ne zbog pretnji nego tako što je Englezima ponudila ogroman novac da napuste Superligu, budući da bi njihov izostanak iz LŠ naneo velike gubitke UEFA. Španski klubovi nisu dobili takvu ponudu budući da njih, a posebno Florentina Pereza, UEFA vidi kao glavne neprijatelje. Real i Barselona uvereni su da će ih Superliga spasiti od velikih finansijskih gubitaka i veruju da će uspeti da nagovore engleske klubove da im se ipak pridruže - piše u tekstu "Mundo Deportiva."

Kad već pominjemo Pereza, dodaćemo i to da je prvi čovek Reala otkazao gostovanje u programu emisije Čiringito, jer je bio na hitnom sastanku osnivača Superlige.

>>> Zvezda želi duplu krunu koju dugo čeka, prvenstvo je praktično rešila, a u polufinalu Kupa je danas (17.00) očekuje duel s Radnikom iz Surdulice, koga je pre nekoliko dana u ligi jedva pobedila sa 2:1. Kvota na keca je 1,07, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) Zvezde 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Radnik.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    21. april 2021 | 07:41

    Pare, pare, pare ... Brodskim kontejnerima da im ih donose, svaki dan, ne bi pokrilo njihovu nezajažljivost.

  • Lemi

    21. april 2021 | 07:41

    Ponudite Terzi i Vazuri tu Superligu.....oni će da prihvate sigurno....

  • Pera

    21. april 2021 | 08:49

    Neka smanje sulude plate igrača i trenera i sete se Rumenigea koji je jednom rekao da ničije noge ne vrede milion maraka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA