≫ 

Perez kroz primer Đokovića, Rafe i Rodžera objašnjavao Superligu, pa otkrio zašto su Englezi otišli

Prvi čovek Reala i dalje ne odustaje...

  • 6
Florentino Perez Foto: Profimedia/Zuma Press

U danu kada je Superliga Evrope (ESL) doživela krah i pre nego što se ozbiljnije zahuhtala, predsednik Reala Florentino Perez pojavio se kao gost na radiju "Kadena SER" i pokušao je još jednom da objasni zašto bi ESL bila dobra za fudbal!

Perez je bio glavni pokretač Superlige na kojoj se, prema njegovim rečima, radilo poslednje tri godine, da bi sve "puklo" u utorak veče kada je šest engleskih klubova odlučilo da napusti ESL. Dan kasnije i ostali su krenuli njihovim stopama, samo su Real i Barselona ostali dosledni svom putu.

- Veoma sam razočaran, jer smo na ovom projektu radili tri godine. Možda nismo ljudima dovoljno dobro objasnili o čem,u se ovde radi. Format LŠ je star i interesantan je samo od četvrtfinala. Jednostano ne radi dobro i mi smo hteli sistem gde bi svake sedmice imali jake utakmice - rekao je Perez i dodao:

- Radili smo na brojkama i osećali smo da možemo da zaradimo mnogo, mnogo, mnogo više novca za sve ostale timove. To je poput tenisa. Da biste generisali novac, trebaju vam Đoković, Federer i Nadal na svim turnirima. To su mečevi koje ljudi žele da gledaju.

Upitan o engleskim timovima koji su prvi odlučili da odu, prvi čovek Reala je rekao:

- Postoja je jedan deo engleske grupe koji od početka nije imao dovoljno interesovanja, neću reći koji. Zatim je to postalo zarazno i sa ostalima. Ti direktori su uglavnom američki, možda iz NFL ili NBA. Otišli su zbog atmosfere.

Dotakao se Perez i pretnji UEFA i FIFA.

- U fudbalu samo 20 godina i nikad nisam video ovakve pretnje. FIFA je napravila veliki spektakl, kao da smo pustilia tomsku bombu. Predsednik UEAF je vršio takvu agresiju prema fudbalskim vlastima u tim zemljama. Kao da smo nekog ubili, kao da smo ubili fudbal. A samo smo hteli da ga spasimo.

Perez je za kraj dodao i to da pomenuti klubovi praktično nisu otišli iz Superlige, jer u ugovoru jasno stoji da ne mogu baš tako da odu.

>>> Ima još šanse Barselona da uzme titulu, ali posle poraza u Klasiku, mora samo da pobeđuje i nada se kiksevima madrisdskih klubova. Večeras (22.00) protiv Hetafea kvota na keca je 1,25, a na kombinazziju 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Hetafe.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milo

    22. april 2021 | 09:48

    Jeste.Ali da nema drugih tenisera ne bi bilo ni Djokovića,Nadala ni Federera!

  • montenegringo

    22. april 2021 | 10:24

    Ideja iza superlige nije da bi se uživalo u fudbalu već samo da bi ti uzeo pare jer kasa je prazna a dugovi veliki.

  • samo istina

    22. april 2021 | 10:22

    E moj Perezu kad bi gledali svake sedmice derbi izmedju reala i barse posle mjesec dana bi nam dosadilo jer bi taj isti derbi izgubio draž fudbala. A milo mi je što vas je korona uništila samo što vam je stalo samo do para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA