≫ 

"Pobegao sam iz Amerike zbog ideje o zatvorenim ligama": Gazda Fiorentine ne veruje u Superligu

Komisio smatra da je teško Evropljanima i evropskom shvatanju fudbala kao igre nametnuti amerikanizovan model takmičenja

  • 0
roko komiso Foto: youtube/ACF Fiorentina

Glavna tema u svim fudbalskim kuloarima i dalje je pokušaj 12 najmoćnijih klubova Evrope da osnuju svoju, zatvorenu Superligu. Njihov san je trajao tek nešto duže od 48 sati, ugušen je a da nije ni počeo, mada idejni tvorci ovakvog formata ne odustaju od toga da jednog dana Superliga zaživi.

Negativan stav, pored mnogih, o ligi izneo je i gazda Fiorentine Roko Komisio, Amerikanac italijanskog porekla, koji kaže da je upravo zbog "zatvorenih liga" 2018. godine odlučio da napusti SAD.

- Pobegao sam iz Amerike pre tri godine jer volim fudbal kakav je ovde. Volim da rizikujem, nije kao u SAD - izjavio je Komisio za zvanični sajt kluba iz Firence.

- Ne volim zatvorene lige kakve su u Americi, a to je najgori moguća stvar koju možete ovde da napravite. U tom slučaju, vrednosti i sportski principi zasluga ne postoje.

Komisio je oštro kritikovao pokušaj osnivanaj Superlige.

- Klubovi koji su to pokušali da urade nisu pokazali poštovanje prema ostalima. Ja sam došao ovde i pokazao veliko poštovanje evropskog i italijanskog fudbala. Ne želim da se stvari tako naglo menjaju, to nije dobro za navijače, ni za Fiorentinu - kaže Komisio.

Gazda Viole veruje da će u narednim godinama biti još pokušaja da se Superliga ostvari.

- Nikad nisam čuo za projekat koji je potvrđen, a onda povučen u razmaku od dva dana.

- Zašto njihovi navijači nisu konsultovani? Zašto nije konsultovan nijedan klub iz Serije A? Zašto nije bilo transparentnosti kada bi trebalo da budemo saradnici u Seriji A? - šita se Komisio, kritikuje način na koji su 12 klubova želeli da se odvoje.

Na kraju dodaje:

- Ako tih 12 klubova ima prihod od skoro 600 miliona evra pre pandemije i ako su šest ili sedam puta veći od svih nas: pa zar im to nije dovoljno?

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA