• 0

"Pobegao sam iz Amerike zbog ideje o zatvorenim ligama": Gazda Fiorentine ne veruje u Superligu

Komisio smatra da je teško Evropljanima i evropskom shvatanju fudbala kao igre nametnuti amerikanizovan model takmičenja

  • 0

Glavna tema u svim fudbalskim kuloarima i dalje je pokušaj 12 najmoćnijih klubova Evrope da osnuju svoju, zatvorenu Superligu. Njihov san je trajao tek nešto duže od 48 sati, ugušen je a da nije ni počeo, mada idejni tvorci ovakvog formata ne odustaju od toga da jednog dana Superliga zaživi.

Negativan stav, pored mnogih, o ligi izneo je i gazda Fiorentine Roko Komisio, Amerikanac italijanskog porekla, koji kaže da je upravo zbog "zatvorenih liga" 2018. godine odlučio da napusti SAD.

- Pobegao sam iz Amerike pre tri godine jer volim fudbal kakav je ovde. Volim da rizikujem, nije kao u SAD - izjavio je Komisio za zvanični sajt kluba iz Firence.

- Ne volim zatvorene lige kakve su u Americi, a to je najgori moguća stvar koju možete ovde da napravite. U tom slučaju, vrednosti i sportski principi zasluga ne postoje.

Komisio je oštro kritikovao pokušaj osnivanaj Superlige.

- Klubovi koji su to pokušali da urade nisu pokazali poštovanje prema ostalima. Ja sam došao ovde i pokazao veliko poštovanje evropskog i italijanskog fudbala. Ne želim da se stvari tako naglo menjaju, to nije dobro za navijače, ni za Fiorentinu - kaže Komisio.

Gazda Viole veruje da će u narednim godinama biti još pokušaja da se Superliga ostvari.

- Nikad nisam čuo za projekat koji je potvrđen, a onda povučen u razmaku od dva dana.

- Zašto njihovi navijači nisu konsultovani? Zašto nije konsultovan nijedan klub iz Serije A? Zašto nije bilo transparentnosti kada bi trebalo da budemo saradnici u Seriji A? - šita se Komisio, kritikuje način na koji su 12 klubova želeli da se odvoje.

Na kraju dodaje:

- Ako tih 12 klubova ima prihod od skoro 600 miliona evra pre pandemije i ako su šest ili sedam puta veći od svih nas: pa zar im to nije dovoljno?

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima