≫ 

Otkriveno ko je čovek koji je u subotu ujutru pozvao Čeferina i sprečio nastanak Superlige

Sve je krenulo od prvog čoveka Barse Đoana Laporte

  • 3
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Rekao je u četvrtak Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, da ga je poziv u subotu ujutru spasio i da je tada saznao da se evropskom fudbalu sprema Superliga!

Nije Slovenac, doduše, želeo da otkrije ime čoveka koji je indirektno uticao na krah Supelige, ali je zato "Njujork Tajms" izašao u javnost sa pričom da je prvi čovek Barselone Đoan Laporta glavni krivac.

Ne, nije on pozvao Čeferina i rekao mu šta 12 velikih klubova sprema, već je prilikom slavlja zbog dobijenih izbora u "katalonskom klubu" u poverenju rekao tajnu prvom čoveku FS Španije Havijeru Tebasu.

Tebas je u strahu od svega što Superliga donosi odlučio da pozove Čeferina i da mu kaže šta se dešava, da bi zatim krenuo haos koji je trajao nekoliko dana. Međutim, UEFA je posle tog poziva "zbila redove" i uspešno odbila napad "odmetnika."

Čeferin je posle tog poziva Tebasa okrenuo kuma Andreu Anjelija, tada prvog čoveka EKA, koji mu je rekao da je sve u redu i da su to lažne priče, da mu Slovenac pošalje saopštenje koje će on još malo doraditi, ali se nakon pola sata više nije javljao na telefon.

UEFA je u nedelju veče poslala obaveštenje da će svih 12 klubova biti kažnjeni, činilo se da Superliga polako dobija rat, da bi se u celu priču umešala britanska Vlada i njihovi klubovi su nedugo zatim istupili iz lige.

Čeferinova rečenica "Dajte mi 24 sata i Superlige neće biti" očigledno se odnosilana pozive koje je Slovenac kasnije uputio prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu, zatim operativcu britanske Vlade Oliveru Doudenu koji je uz pomoć Borisa Džonsona završio posao i Superliga je "sahranjena" za tri dana.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA