Otkrivamo Partizanov finansijski plan za leto: Crno-beli smanjuju budžet za plate bar 50 odsto!

Do kraja naredne sezone bi trebalo da se reši i preostalih 50 odsto, a ušteđeni novac će biti korišćen za angažovanje novih igrača i egzistenciju kluba

  • 31
FK Partizan FK Mačva Foto: partizan.rs

Uložio je Partizan u minule dve godine mnogo u tim, angažovani su igrači sa raznoraznih meridijana. čak i sa zapada Evrope, za koje su, naravno, isplaćivana skupa obeštećenja, ali i plate, te su u Humskoj odlučili da od narednog leta malo promene kurs i koriguju budžet kako bi klub nastavio normalno da funkcioniše i u budućnosti. Jer, crno-beli sami sebe izdržavaju, bez ičije pomoći sa strane, pa shodno tome mora racionalno da razmišlja i planira.

Izuzev prodaje Umara Sadika i Filipa Stevanovića (ostao u timu) minulog oktobra, postojeći igrački kadar gotovo nije ni "okrznut" u prethodnom prelaznom roku. Štaviše, angažovano je još nekoliko fudbalera u smiraju "pijace" i u stanju opšte besparice na globalnom nivou, a svedoci smo da se i najveći žale na prazne buđelare (pokušaj osnivanja Superlige Evrope), crno-beli su napravili plan da već od narednog leta ipak rasterete kasu i reše se bar dela najvećih ugovora u ekipi.

Neće Partizan, naravno, nikoga od igrača terati prislilno, to nikada nije bio manir kluba iz Humske, već će gledati da iskoristi svaku mogućnost na tržištu, tokom prelaznog roka i kroz transfere realizuje pomenuti plan.

A, prema onome što smo čuli u Humskoj, crno-beli su namerili da ovoga leta rasterete bar 50 odsto visokih plata u ekipi, dok bi preostalih 50 posto bilo realizovanu do kraja sledeće sezone.

Pisali smo već da je Takuma Asano "viđen" za prodaju, jer ulazi u poslednju godinu ugovora, a igra sezonu iz snova i praktično je poslednja prilika da se uloženi novac u Japanca (1.000.000 evra obeštećenje, plus plate) vrati i pride zaradi, jer interesenata je mnogo. Ulazak u avanturu sa produžetkom saradnje Partizan naprosto ne bi mogao da iznese finansijski.

I nije Asano jedini, rekosmo već, nekolicina igrača sa visokim primanjima će biti "u izlogu", kako onih koji su potpisani na duži vremenski period, tako i onih koji ulaze u poslednju godinu ugovora.

Naravno, to ne znači da Partizan neće biti aktivan u drugom smeru, jer će upravo oslobađanje od visokih plata igrača iz postojećeg kadra omogućiti da crno-beli dobiju veće mogućnosti prilikom angažovanja pojačanja, koja se u Humskoj takođe uveliko pripremaju.

Biće to, pored rasterećenja budžeta, upravo i prilika da Partizan pomalo i podmladi ekipu kako bi u perspektivi, "lansiranjem" novih igrača, dobio svežu krv u timu, željnu dokazivanja, ali da zaradi u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    23. april 2021 | 13:41

    Niko njima ne pomaze, ispadnu iz evrope brze nego neki tim sa Malte. A imaju igrace od mil i vise. Asano, Jojic, Suma, Markovic. Napisite kolike plate imaju pomenuti. Pa Natko ne igra za manje od 700k. Prodali Stevanovića, Sadika za 20 milke i dalje kukaju da nemaju. I krivac je Zvezda, a ne njihove lopine.

  • Mire

    23. april 2021 | 13:40

    Kada će UPRAVA na transfer listu ! Njih poklanjamo još ćemo doplatiti onome ko ih uzme ! Ja predlažem da Vučelić i Vazura pojačaju ekipu gradske čistoće . UPRAVA NAPOLJE .

  • alal vera alal vera

    23. april 2021 | 14:55

    sa takvim budzetom mogu samo da igraju u beogradskoj zoni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA