Velika prevara ukazala na haos u turskom klubu: Akisar doveo Nigerijca koji zapravo nije fudbaler?!

Na niske grane pao je ovaj tim, koji je čak igrao Ligu Evrope pre dve sezone

  • 0
Akisar Beledijespor

Foto: Youtube / Printscreen

Donedavno je Akisar uspešno nastupao u prvoj ligi Turske, a čak je uspeo da zaigra u Ligi Evrope. Sada se nalazi u centru velikog skandala i bruke sportskog sektora, zbog čega se umešao i nacionalni fudbalski savez. Naime, ovaj tim je u svoje doveo Nigerijca za kojeg je istraga kasnije otkrila da uopšte nije fudbaler, što je dalje otkrilo neke neverovatne stvari u samom klubu.

Misteriozni čovek se zove Marins Čisom Onjebueke, ima 20 godina i ovog januara stigao je u klub kao slobodan igrač, iako nikada nije nastupao ni na amaterskom nivou, što je pokrenulo određene sumnje. On je dres Akisara nosio samo na predstavljanju, a u sastavu ga nije bilo ni za jednu od 13 do sada odigranih mečeva kluba u prolećnom delu šampionata.

Međutim, problem je što on nije jedini slučaj. Turski klub je u ovom prelaznom roku napravio čak 27 transfera, a većina igrača je stiglo u tim kao slobodno. Nekolicina njih je bila na pozajmici. Od njih 27, nešto manje od polovine, tačnije njih 13 nije ni debitovalo. Mahom se radi o mladim fudbalerima iz četvrte lige Turske.

Kasnije je otkriveno da je predsednik kluba, Evren Ezbej zapravo sa svojom braćom vlasnik jedne velike menadžerske agencije. Na čelu Akisara je od prošle godine, a mora se napomenuti da sem devet fudbalera koji nisu u njegovom vlasništvu, svi ostali potpadaju pod krov ove agencije. I da, tih preostalih devet su zapravo članovi partnerske agencije?!

Kako prenose turski mediji, vezni igrač Čekdar Orhanu se tokom zimskog roka protivio i nije igrao na nekoliko utakmice, jer se nije slagao sa politikom nove uprave. Od kako se vratio u sastav igra značajno manje, a pravi skandal je to što je otkriveno da klub najverovatnije traži mito pri prelasku igrača iz niželigaških sredina.

Na niske grane je pao Akisar, koji je pre tri godine senzacionalno osvojio Kup Turske, savladavši Galatasaraj u finalu, igrao je Ligu Evrope, a sada se nalazi na rubu ispadanja u treću ligu, pošto zaostaje šest bodova za prvim timom ispod crte u drugom rangu.

Video: Utakmica još nije ni počela, a Dejan Radonjić je već bio besan: Novi nivoi radonjizama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA