Radnički iz Niša proslavio 98 godina postojanja, želja da se za dve godine ponovo dođe do Evrope

Klub sa juga Srbije slavi veliki jubilej

  • 2
Fudbaleri FK Radnički Niš Foto: MN Press

Fudbalski klub Radnički iz Niša danas obeležava 98 godina postojanja, a predsednik kluba Dragan Marković istakao je da je cilj da se tim sa Čaira za vek od osnivanja vrati na evropsku scenu, što će biti veliki poduhvat, ali ne i neostvariv.

On navodi da je klub sa Nišave kroz sve ove godine prolazio kroz razne faze, ali da je na kraju svega na stabilnim nogama.

- Retki su klubovi na ovim prostorima koji se mogu pohvaliti istorijom koju ima Radnički, koji je plasmanom u polufinale kupa UEFA 1982. godine ostvario rezultat za sva vremena, zbog koga će zauvek biti prepoznat i poštovan u svetu fudbala. Bio je osporavan, uzdizao se, padao, zatim postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih šest godina stao na noge i krenuo krupnim koracima napred. Vratili smo se na medjunarodnu scenu i postali vicešampion države pre dve godine. Trenutno ne igramo kako želimo i imamo rezultatsku krizu, ali to je sastavni deo sporta i učimo i iz ovog iskustva. Uveren sam da će se klub izdići iz situacije i završiti sezonu na najbolji mogući način – rekao je Marković, a prenosi klub u saopštenju.

Kako on dalje navodi, najvažnije je da se klub finansijski stabilizovao i da je pokrenut niz premona koje treba da obezbede što bolje rezultate u što kraćem vremenskom periodu.

- Mi ne čekamo skrštenih ruku, već intenzivno radimo kako bismo se što bolje pripremili za naredni prelazni rok i da Radnički već sledeće sezone vratimo na mesto koje mu pripada, a to je vrh srpskog fudbala i igranje u Evropi. Želimo da do 100. rodjendana vratimo naš Radnički na medjunarodnu scenu. Još jednom, svim fudbalerima, zaposlenima i navijačima Radničkog srećan 98. rodjendan – rekao je Marković.

Najveći uspeh ikada, Radnički je postigao u sezoni 1981/82 kada je nastupio u polufinalu Kupa UEFA, a najbolji rezultat na domaćoj sceni u sezoni 2018/19 kada je bio vicešampion Srbije.

Video: Radnički je toliko napadao Napredak da su na njegovoj polovini golubovi lagano kljucali sve vreme!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA