≫ 

Gostima ni mrvice, slavili svi davljenici: Het-trik Melunovića, Voždovac šokirao Čuku na krovu

Slavili su i Javor protiv Mačve, Napredak protiv Proletera, te Rad protiv Bačke, svi bez primljenog gola

  • 4
FK Voždovac - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Ovo je bio dan za domaćine u Linglong Superligi Srbije. Ali ovo je bio dan i za timove koji se bore za opstanak u elitnom rangu. Apsolutno svi timovi kojima je gorilo pod nogama, odneli su pobede ovog popodneva u domaćem šampionatu, čime je dodatno zakomplikovana priča oko toga ko će se uz Zlatibor, Mačvu i Bačku preseliti u niži rang takmičenja.

Krenimo redom, Voždovac je napravio možda i jedno od najvećih iznenađenja kola, pošto je na domaćem terenu savladao ekipu Čukaričkog. Odlično drugo poluvreme su odigrali Zmajevi, saterali su ekipu sa Banovog brda u ćošak, a na kraju su za to bili adekvatno nagrađeni – 2:1 (1:1).

Poveo je Voždovac prelepim golom Milosavljevića iz 13. minuta, koji je šutirao sa nekih 30 metara i pogodio gornji desni ugao mreže. Golman gostiju je paradom samo ulepšao pogodak, ali se fudbaleri Čukaričkog nisu predavali. Već u 31. minutu je poravnao Kovač.

Drugo poluvreme donelo nam je veliku inicijativu Voždovčana, koji su u 87. minutu dobili penal koji je dosudio Novak Simović. Kontakt jeste postojao na ivici kaznenog prostora, teško je diskutovati da li je on bio dovoljan za najstrožu kaznu, ali sve u svemu Purtić je penal realizovao i bodovi za domaće su upisani. Mijailović je na kraju dobio crveni karton, koji mu je u nadoknadi dodelio Novak Simović, inače on je skrivio penal sredinom drugog poluvremena.

Potpuni debal doživela je ekipa Proletera u Kruševcu. Zaista fantastičan meč odigrali su domaći, koji su gotovo svaku šansu koju su imali realizovali, čime su vezali četvrtu uzastopnu pobedu i tako se nakon toliko vremena izdigli iznad zone ispadanja – 5:0 (1:0)!

Meč je obeležio sjajni Melunović, koji je redom tresao mrežu u 5. minutu, potom je dodao još jedan u 54. minutu, a na kraju i u 69. minutu. Čuković je u 67. minutu postigao još jedan gol za Kruševljane, a u 86. minutu postavljen je i konačan rezultat.

Veliki niz pobeda produžila je ekipa Rada, koja je takođe upisala četvrti uzastopni trijumf. Danas nije bilo mnogo posla za Građevinare, pošto su igrali protiv poslednjeplasirane OFK Bačke, koja je ličila na sve osim na tim koji se takmiči u Linglong Superligi Srbije – 3:0 (1:0).

Golove za Građevinare postigli su, ko drugi do Andrija Kaluđerović u 15. minutu, potom Sarić u 48. minutu i Damnjanović na tri minuta pred kraj meča. Sudija Đorđić nije ni minuta produžio utakmicu, koja je rešena u korist domaćih.

Do velikog preokreta je došla Mladost u Lučanima protiv TSC-a iz Bačke Topole. Apsolutni junak meča je Bojović, koji je uspeo da sa dva gola donese svojoj ekipi petu uzastopnu pobedu. Nije tako delovalo na kraju prvog poluvremena, pogotovo posle vesti da je trener domaće ekipe morao u bolnicu zato što mu je pozlilo, ali su Lučanci zbili redove i osvojili važne bodove – 2:1 (0:1)!

Jug Stanojev je, reklo bi se, u idealnom trenutku doveo TSC u prednost na tri minuta pred kraj prvog poluvremena, ali je Bojović sa penala isprva izjednačio, a onda u 78. minutu doneo potpuni preokret magičnim golom petom. Treba istaći da je od 57. minuta gostujući sastav imao igrača manje.

Za kraj, Javor je u Ivanjici došao do podjednako vredne pobede, kao za sve ostale timove sa dna, protiv Mačve. Sve je na ovom meču rešeno još u prvom poluvremenu, kada je domaći tim stekao kapitalnu prednost, koju nije ispustio do kraja – 2:0 (2:0).

Balabanović je već u 3. minutu doveo Ivanjičane u prednost, da bi kojih 25 minuta kasnije domaći imali sjajnu priliku da dupliraju prednost sa bele tačke nakon što je jedan igrač Mačve igrao rukom u šesnaestercu. Međutim, Ilić nije tada mogao da pogodi mrežu, već je pucao u golmana, ali se na kraju iskupio, pošto je i sam postigao novi pogodak u 44. minutu.

Video: Volejčina sa 20 metara u sam ugao, pa onda minijatura s driblinzima i šmekerskom asistencijom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    24. april 2021 | 18:29

    Najgora i najgluplja liga koja postoji. Pa ovaj Rad 4 godine za redom do pred kraj prvenstva bude medju poslednjima i na kraju ostane u ligi. A tako će i sada biti. To je tako očigledno. Ko li još gleda ovu odvratnu ligu.

  • misa

    24. april 2021 | 17:33

    Haha svi klubovi sto su sigurni za ispadanje su van beograda ponovo beogradska liga dokle bre više

  • brabinjo

    24. april 2021 | 20:08

    A javor hahahahahahhaah Kakva je ovo liga majko moja. Ne sme klub da ispadnd ako je na celu lige predsednik kluba. Predsednik zajednice super ligasa i u javoru pa daj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA