≫ 

Verner ga dao posle 14 utakmica, pa se obrukao: Lingard i Liga šampiona u džepu Tomasa Tuhela

Plavci zabeležili vrednu pobedu u derbiju 33. kola Premijer lige

  • 0
FK Čelsi, Timo Werner, Timo Verner Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija pobedili su Vest Hem na gostovanju sa 1:0, u derbiju 33. kola Premijer lige i tako napravili krupan korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Plavci i Čekićari su u veliki londonski derbi ušli sa pozicija četiri i pet, uz po 55 osvojenih poena, pa se ekipa Tomasa Tuhela sada osamila na poziciji koja vodi u Ligu šampiona s tri boda više od gradskog rivala.

Jedini gol na Olimpijskom stadionu postigao je Timo Verner u 43. minutu.

Posle dobre akcije gostiju, najbolji pojedinac meča Ben Čilvel je sa leve strane poslao loptu u sredinu, gde se našao reprezentativac Pancera i rutinski zatresao mrežu Fabijanskog.

Bio je to njegov prvi gol posle tačno 14 utakmica, mada se u drugom poluvremenu obrukao u 55. kada nije pogodio nebranjenu mrežu sa nekoliko metara. Gaf koji mu niko neće uzeti za zlo...

Vest Hem je zaigrao malo bolje u drugom poluvremenu, ali i pored inicijative nije uspeo da zapreti ozbiljnije golmanu Mendiju. Dobro su gosti uštopovali najboljeg igrača rivala Džesija Lingarda koji nije imao svoj dan ove subote.

Svaku nadu u preokret domaćini su izgubili u 81. minutu kada je štoper Balbuena dobio crveni karton zbog oštrog starta na Benu Čilvelu. Vest Hem je posle drugog vezanog poraza izgubio korak u trci za LŠ.

Čerlsi je ovom pobedom napravio lepu uvertiru za polufinale Lige šampiona protiv Reala koje je na programu u utorak u Madridu.

U poslednjem meču subotnjeg programa novi drugoligaš Šefild junajted je pokazao da ima ponos pošto je u rezultatski nevažnoj utakmici za sebe pobedio Brajton sa 1:0.

Pogodak odluke postigao je najefikasniji fudbaler Oštrica ove sezone Dejvid Mekgoldrik u 19. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA