≫ 

“Više ne prepoznajem svoj klub, vode ga kao firmu“: Anri besan na čelnike Arsenala zbog Superlige

Legenda Todbžija se ozbiljno ustremila na Stena Krenkea zbog aktuelnih dešavanja

  • 0
Tijeri Anri Foto: Profimedia/AFP

Arsenal je već bio predodređen da nastupi u Superligi Evrope. Međutim, takmičenje koje su formirali bogati klubovi Starog kontinenta je već na samom startu bilo osuđeno na propast zbog protivljenja navijača, koji su možda odigrali i glavnu ulogu u raspadu ovog nadmetanja, koje ne bi donelo ništa toga dobrog fudbalu, uprkos tvrdnjama čelnika 12 klubova osnivača.

Navijači londonskog kluba su izlazak svog tima iz Superlige proslavili na ulicama engleske prestonice, a glas protiv ovakvog vida nadmetanja u kojem se takmiče samo bogati podigao je najbolji strelac Arsenala u istoriji – legendarni Tijeri Anri.

Proslavljeni francuski fudbaler je prava legenda kluba i njegova reč zbog toga vredi duplo. Došao je u London 1999. godine i u prvom mandatu je boravio sve go 2007. godine. U tom periodu je mrežu zatresao čak 226 puta, dodao je još dva pogotka u sezoni 2011/12, a tada je bio na pozajmici iz Njujork Red Bula.

- Više ne prepoznajem svoj klub – rekao je Anri za britanski Telegraf

On je bio izuzetno gnevan na Stena Krenkea i ostatak bogatih vlasnika koji upravljaju klubom, ističući da se oni suštinski apsolutno ne razumeju u fudbal.

- Sve ovo što se dogodilo proteklih dana, uz priču oko Arsenala i priključenja zatvorenoj ligi, za mene nema smisla. Rukovodstvo upravlja klubom kao kompanijom. Moguće da se radi o manjku razmevanja istinskih fudbalskih vrednosti, možda je novac isuviše privlačan. Međutim, šta god da je u pitanju, pogrešno je. Bio sam šokiran kao i svi i nisam mogao da verujem u kojem smeru ide ta cela priča. Nisam o tome ranije pričao, ali posle svega što se izdešavalo, razumem navijače. Ponosan sam na njihovu reakciju, ne samo navijača Arsenala, već svih navijača širom planete. Njihova reakcija je pobeda fudbala kao igre – jasan je Anri.

Video: Stvorila ga je sirotinja a bogati su ga ukrali: Koreografija koja oslikava Super ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA