≫ 

"Neće svi biti isto kažnjeni zbog Superlige": Predsednik UEFA otkrio koji klubovi će najgore proći

Kazne za velikane će biti, najavljuje Čeferin

  • 7
aleksander čeferin Foto: Tanjug/Ap

Pokušaj bega u Superligu žestoko že koštati 12 klubova koji su se zaleteli u ambicioznom projektu koji je na kraju doživeo krah. Nekoliko dana posle burnih dešavanja, situacija se smiruje, ali samo prividno, jer tek predstoji pravi okršaj na relaciji UEFA - klubovi Superlige pri čemu Evropska fudbalska federacija ima mač u rukama.

Njega drži predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji je u intervjuu za engleski "Dejli Mejl" izjavio da će klubovi koji su pokušali da oforme svoje takmičenje snositi konsekvence, neki veće neki manje, kako je rekao.

- Da vidimo. Svi moraju da snose psoledice za ono što su uradili i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo - rekao je Čeferin.

- Ne možete uraditi tako nešto i reći: kaznili su me jer me svi mrze. Nemaju oni sad problem zbog drugih, nego zbog sebe. Nije u redu to što su uradili i videćemo narednih dana šta moramo da uradimo - najavljuje naredne korake prvi čovek UEFA.

Ipak, za njega su neki klubovi više krivi za čitavu situaciju, a neki manje.

- Za mene je potpuno jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Englezi su prvi izašli, priznali su da su napravili grešku. Morate da budete veliki i da kažete da ste pogrešili.

Očito je da su na meti Čeferina preostalih šest klubova, koji će, prema svemu sueći, trpeti najveće kazne.

- Kako ja to gledam, postoje tri grupe u ovih 12 klubova - šest engleskih, koji su prvi izašli, potom Atletiko, Milan i Inter posle njih onda Real, Barselona i Juventus, koji veruju da je zemlja ravna ploča i koji misle da Superliga i dalje postoji. I tu je velika razlika između njih - pojasnio je kategorizaciju grešnika Slovenac.

Međutum, generalno uzevši, svi snose odgovornost za pometnju koju su izazvali, kaže Čeferin.

- Svi su odgovorni i u tom smislu ćemo videti šta ćemo da uradimo. Ne želim da kažem da će to biti disciplinski postupak, ali mora da bude jasno da su svi odgovorni u nekom smislu. Da li je to disciplinska mera? To će biti odluka izvršnog komiteta UEFA. Videćemo, rano je još govoriti.

Čeferin je za engleski medij opisao i trenutak kada je saznao da je Superliga obelodanila svoje postojanje.

- Bilo je to jako stresno. Osećao sam se kao da sam ubačen u veš mašinu. U subotu, išao sam u Švajcarsku iz moje Slovenije, osam sati vožnje. Imao sam sve pripremljeno za govor u vezi sa reformama i ostalim stvarima. Čak sam i zahvaljivao Anjeliju. Od tog trenutka sam četiri puta morao da menjam koncept za govor koji sam pripremio. Radili su to (klubovi osnivači Superlige) i nisu mi ništa rekli, Anjeli me je lagao kad mi je rekao: "nije istina, nije istina"... Na kraju, sve se to desilo i ja sam to morao da kažem.

Video: Piksi o Superligi Srbije: Gledao sam neke multiprenose. No comment! Liga mora da se smanji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKS

    25. april 2021 | 14:38

    E bas me zanima koliko cete ih kazniti, evo ja sam ubedjen da ce to biti nesto simbolično jer ne razumem zasto se vi iz UEFE njima toliko dodvoravate, pa vi ste i napravili ovu novu reformu Lige sampiona u dogovoru sa njima. Ovaj Čeferin je i sam priznao da je stalno bio na vezi sa Anjelijem dok nije bio novi format zvanicno objavljen. Razumem da je to sve zbog novca, jasno je to, ali vi uporno pricate da treba dati sansu svim klubovima i onda sami napravite format Lige sampiona koji daje ogromne mogućnosti i olakšice samo klubovima iz 5,6 najjacih liga. Pa zar drugi klubovi ne zaslužuju da zarade pare pa da mogu napraviti dobre rezultate, da mogu igrati u Ligi sampiona i Ligi Evrope odvajate ova dva takmičenja za velike, a pravite Konferens Ligu za sve ostale. Dvolični ste mnogo, razumem da ne moze biti isto ako je neka drzava 5 na UEFA listi i ako je neka 35, naravno, ali vi pravite sve vecu razliku i u odnosu na one drzave koje su recimo 14, 15 ili 16 na UEFA listi, zasto one ne zaslužuju da imaju direktnog predstavnika u Ligu sampiona, to su ipak drzave sa renomiranim klubovima.

  • Nusknvp

    25. april 2021 | 17:46

    A kad ce opajdara domaca da dodje na red ?

  • Zepe

    25. april 2021 | 16:54

    Ako bude kriterijum isti kao što ste zvezdu kažnjavali zbog onih transparenata onda od toga ništa. Kaznila ih UEFA dve utakmice bez publike. Jednu su izdržali a,sledeću prodavali ulaznice pre usvajanja žalbe ,koja je na kraju usvojena pred sam meč!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA