≫ 

Klizeći Lidsa Mančester Junajtedu: Žestoka borba u "ratu ruža" i remi bez golova

Veliki derbi na Eland Roudu završen najnepopularnijim rezultatom

  • 0
Fudbal, FK Mančester junajted - FK Lids Foto: Tanjug/AP

Kako se približava kraj sezone u Premijer ligi Lids igra sve bolji i sve više nagoveštava da izrasta u top ekipu pod budnim okom Marsela Bijelse.

Posle Mančester Sitija (pobeda) i Liverpula (remi), jorkširski klub je "sapleo" i najvećeg rivala Mančester junajted sa kojim je odigrao meč bez golova u čuvenom "ratu ruža" kako se zove njihov okršaj.

Pet bodova iz tri teške utakmice, skor je kome se malo ko nadao i među najvećim optimistima u Jorkširu, ali je evidentno da je Argentinac od osrednjeg tima iz Čempionšipa stvorio dobru bazu za godine koje dolaze. Lids je trenutno 9. ispred Arsenala dok je Junajted još jednim bodom "cementirao" drugo mesto.

Malo dobrog fudbala prikazali su i jedni i drugi, ni blizu onim 6:2 iz prvog dela sezona na Old Trafordu, a tome je doprineo i Dijego Ljorente. Španac koji je stigao iz Sosijedada "utegao" je odbranu Lidsa koja je četiri možda najjača tima u Engleskoj svela na samo dva gola u psolednjih mesec i po dana.

Mančester juanjted je imao više od igre, ali nije uspevao da zapreti golmanu domačih Melijeu. Prednjačio je Mejson Grinvud koji se dosta trudio, dok je najbolja prilika u prvom poluvremenu bio šut Rašforda sa 20 metara i sjajna odbrana golmana Lidsa.

U drugom poluvremenu nismo videli gotovo nijedan ozbiljan udarac na oba gola. Dosta duela, uklizavanja i posle svega najrealniji ishod utakmice, po bod za Lids i Mančester junajted.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA