≫ 

Tri sigurne stvari - smrt, porezi i poraz Totenhema u finalu! Siti podigao prvi trofej u sezoni

Pevcima još neko vreme neće trebati profejna sala...

  • 1
Fudbal, FK Mančester siti - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Neke stvari su jednostavno izvesne u životu - smrt, porezi i poraz Totenhema u finalu nekog takmičenja.

Londonski tim opet nije uspeo da se domogne pehara, prvog posle 14 godina, pošto je izgubio u finalu Liga kupa na Vembliju od Mančester Sitija sa 1:0.

Zasluženo, jer je tim Pepa Gvardiole bio znatno bolji tokom cele utakmice i konačno je u finišu nagrađen trijumfom pred 7.700 gledalaca koliko je bilo prisutno posle pandemije.

Pogodak odluke postigao je Emerik Laport u 82. minutu na centaršut Kevina De Brujnea kada je uspeo da nadvisi sve fudbalere Totenehema i majstorski glavom matira Uga Lorisa.

Privremeni trener Pevaca Rajan Mejson izveo je najjači mogući sastav, uključujući i oporavljenog Harija Kejna koji je malo toga uradio za 90 minuta.

Pitanje je kako bi Pevci prošli  u ovom finalu da Žoze Murinjo nije smenjen pre sedam dana, ali to je pitanje za gordog predsednika Danijela Levija koji ne zna gde udara posle fijaska sa Superligom.

Totenhem, jedan od popularnijih klubova u ovoj deceniji i dalje ostaje na samo dva trofeja (oba u Liga kupu) u protekle 24 godine, a poslednji put su se radovali 2008. pod vođstvom Huandea Ramosa.

Mančester Sitiju je ovo četvrti uzastopni trijumf u Liga kupu, a osmi u istoriji kluba i prvi od nekoliko u ovoj sezoni koji se očekuju na Etihadu.

Premijer liga je faktički u džepu, u Ligi šampiona sledi polufinale sa PSŽ-om, moguće je da Pep Gvardiola neće imati gde da stavi pehare ove sezone...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA