Dočekali ga sa vešalima, napustio klub posle 4 dana pa se vratio i doneo im titulu nakon 5 godina

Kakva godina za Mirčeu Lučeskua

  • 0
Mirčea Lučesku Printskrin: Youtube/ProSport

Od neprijatelja broj jedan, do junaka kluba - to je put koji je rumunski stručnjak Mirčea Lučesku prošao ove sezone u Dinamu iz Kijeva!

Letos je izazvao veliku buru kada je, posle 12 godina vođenja Šahtjora, preuzeo Dinamo kom je u nedelju popodne doneo titulu posle pet godina suše. Kijevaljani su slavili sa 5:0 protiv, Šahtjor je izgubio 2:0, i sada je razlika na tri kola do kraja 15 bodova.

Podsetimo, Lučesku je na leto dočekan sa vešalima zbog toga što je godinama vodi Šahtjor, posle četiri dana je napustio klub i poručio da ne može da radi u atmosferi neprijateljstva, ali se potom ponovo vratio.

Tom prilikom je izazvao bes navijačla koji su imali žestoku poruku za njega.

- Mirčea, sve si dobro razumeo. Ovde ne možeš normalno da radiš. Vaše pojavljivanje u utorak u KIjevu će značiti samo jedno, a to je da ste izabrali novac i stali između kluba i navijača. Obećavamo vam "toplu dobrodošlicu" i teške radne uslove. Ovo će vam biti najteži milioni evra u vašoj karijeri. Kijev vas nikada neće dočekati kao Donjeck. I definitivno nećemo zaboraviti vaše reči da su Rusija i Ukrajina jedno. Za nas su čast, istorija i dostojanstvo važniji od pehara, novca i medalja. Nikada nećemo odustati od svojih principa i uverenja - poručili su tada ultrasi Dinama.

Rumunski stručnjak je sa Šahtjorom osvojio osam titula, šest kupova, sedam Superkupova i jedan Kup UEFA, a tokom karijere je vodio Dinamo i Rapid iz Bukurešta, Galatasaraj, Bešiktaš, Zenit...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA