≫ 

Bajern i Lajpcig prave višemilionski trenerski transfer, postavlja se plan za dolazak Nagelsmana

Pitanje je samo da li će Bavarci želeti da iskeširaju toliku sumu novca

  • 1
Julijan Nagelsman Foto: Printscreen Twitter

Izgleda da će Bajern dobiti ono što je tražio. Julijan Nagelsman je dobio dozvolu od Lajpciga da na leto napusti klub i da se priključi višestrukim šampionima Nemačke, ali su Bikovi jasni da se od njega neće tek tako oprostiti, već od Bavaraca zahtevaju određenu novčanu kompenzaciju, prema pisanju nemačkog Sportbazera.

Iako je sam stručnjak dugo tvrdio da ne postoji apsolutno nikakvo interesovanje od strane Bajerna, te da neće napuštati sadašnji klub na leto, izgleda da se sve promenilo u samo nekoliko nedelja. On sa Lajpcigom ima ugovor do leta 2023. godine, ali sve je izvesnije da ga neće ispuniti do kraja.

Prema informacijama koje poseduju nemački mediji, Bajern je bio prvi koji je prišao Lajpcigu kako bi se raspitao o uslovima o dovođenju Nagelsmana u tim. Čelnici kluba iz centralne Nemačke su nakon dužeg razmatranja ipak odlučili da ga puste, mada će Bavarci morati da iskeširaju barem 30.000.000 evra, ako ne i više za njegov prelazak na jug.

U Lajpcig će, po tom stanju stvari, doći trenutni trener Salcburga, Hese Marš, koji je prvi kandidat da zameni Nagelsmana na klupi Bikova. A interesantno je da je u čitavu zbrku uključen i Volfsburg, pošto bi trener ovog kluba Oliver Glasner na kraju mogao da završi upravo u austrijskom klubu, ako se sve posloži.

Nije ovo baš pravo vreme da se priča o smeni trenera, to su na svojoj koži osetili fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta po objavljivanju vesti o odlasku Adija Hitera na kraju sezone, tako da se navijači Lajpciga samo nadaju da to neće uticati na igru u polufinalu Kupa Nemačke protiv Verdera narednog petka. Nagelsmanu će svakako biti problem da objasni fudbalerima razloge odlaska, jer je prema rečima mnogih od njih, upravo on bio razlog dolaska u ovaj klub.

Video: Stanojević zadovoljan zbog pobede, ali... Moramo više šansi da realizujemo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA