≫ 

Partizan za Asana ima tri ponude: Crno-beli za Japanca traže 4.000.000 evra i procente

Postoje dva zainteresovana kluba iz Azije i jedan iz Turske, ali će se sve raditi u dogovoru sa igračem i njegovim agentima

  • 31
Takuma Asano Foto: Marko Jovanović

Ukoliko bi sve strane bile saglasne, a pojasnićemo ubrzo na šta se misli, Partizan bi već sada mogao da proda Takumu Asana i zaradi ozbiljan novac sa kojim bi bez problema zatvorio budžet za narednu sezonu. Crno-beli za Japanca traže okruglo 4.000.000 evra i procente i već imaju tri ozbiljne ponude, dve iz Azije, preciznije iz Kine i Saudijske Arabije, kao i jednu iz Turske, ali...

Pitaće se svakako i sam Asano, a on, posle najbolje sezone u karijeri, za sada ima plan da se ponovo vrati u zapadnu Evropu i okuša u nekom od klubova iz najboljih liga i iz Humske ima potpuno razumavanje, zato se nigde i ne žuri.

Jer, rekosmo već, da Partizan želi da okonča posao, verovatno bi to mogao ekspresno već sada, pošto je jedan od klubova iz Saudijske Arabije nedavno direktno kontaktirao čelnike i pokazao interesovanja da angažuje igrača.

Takođe, protekle sedmice, deo čelnika je obavio i "infomativni" sa klubom iz Turske, odakle još od zimus postoji interes za Asana (tada su opticaju bila još dva kluba i dolazili su u hotel gde se ekipa pripremala) i ne jenjava do dan danas, uz spremnost da se sve što Partizan traži za svog igrača - isplati.

Ništa manje nije zainteresovan ni klub iz Kine, iz tamošnjeg najjačeg ranga takmičenja, koji je crno-bele kontaktirao preko posrednika i ta ponuda (nije još na papairu), uz gorenavadenu iz Saudijske Arabije, možda i prijemčljivija za Partizan od one iz Turske (način isplate).

Takuma Asano Foto: Marko Jovanović

Ipak, napomenuli smo već, ne žure ni Partizan, ni Asano, sa čijim agentima su ljudi iz Humske u stalnom kontaktu i za sada se samo razmatraju mogućnosti. Japanac je još zimus u razgovoru za Telegraf napomenuo da bi se rado ponovo okušao u zapadnoevropskim ligama, a šta je realno - pokazaće vreme.

Pisali smo već da Asano od leta ulazi u poslednju godinu trogodišnjeg ugovora, koji ima tendenciju rasta i u ovoj sezoni njegova plata doseže 600.000 evra na godišnjem nivou.

To znači da bi eventualni produžetak saradnje dodatno opteretio kasu crno-belih. a pre nekoliko dana smo takođe pisali da klub iz Humske ima finansijski plan po kome će za 50 odsto rasteretiti platni fond igračkog kadra, a preostalih 50 odsto do kraja naredne sezone i to zbog globalne krize i činjenice da sam sebe finansira.

Dakle, kada se sve sumira, Asano igra sezonu iz snova, ima 26 godina i čini se da je, sa ekonomske strane gledano, pravi čas za transfer, kako za igrača, tako i za Partizan, ali prelazni rok je "živa stvar" i neke stvari naprosto ne možete da predvidite. Ukoliko Partizan zaista proda Asana ovoga leta, spremna je zamena za Japanca, koja takođe dolazi sa zapada Evrope.

Video: Stanojević zadovoljan zbog pobede, ali... Moramo više šansi da realizujemo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    26. april 2021 | 14:51

    Zasto se" cuti" da i Lola ima ponudu od 5 000 000 evra !???? kome smeta jak partizan !????

  • NSCZ

    26. april 2021 | 13:41

    Sto se ne saceka ponuda Nice? Oni ce dati bar 15 miliona

  • ruralni srbin

    26. april 2021 | 13:25

    Ce dobiju tolko kad se izuju bosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA