≫ 

Pre 7 godina dobio otkaz u 3. ligi, nije imao klub i primao socijalnu pomoć, sada igra polufinale LŠ

Filmska priča golmana Čelsija

  • 0
Leeds Chelsea Foto: Tanjug/AP

Pre samo sedam godina, dakle u leto 2014. godine, Eduard Mendi je dobio otkaz u tadašnjem francuskom trećeligašu Šerburgu i narednih godinu dana nije imao klub!

Sada, na proleće 2021. godine Mendi je stigao do polufinala Lige šampiona i zauzeće mesto u startnij 11 Čelsija u utorak veče protiv Reala iz Madrida.

Ovo je definitivno priča koja bi mogla da se ekranizuje, pogotovo što je Mendi u trenutrku kada je ostao bez kluba imao pored sebe i trudnu devojku, dok je živoe od novčane nadoknade koju je država davala za nezaposlene.

- Da mi je neko pre šest godina rekao da ću završiti ovde, ne bih se trudio ni da ga slušam. Sumnjao sam da li uopšte i da nastavim dalje, a onda sam dobio poruku od agenta da se pridružem Le Avru, klubu u kom sam ponikao, i da treniram barem sa njima - prisetio se Mendi.

U leto 2015. Senegalac se preselio u B tim Olimpika iz Marselja za koji je upisao samo osam nastupa.

- Pre podne sam trenirao u Le Avru, a popodne bih sa bratom išao u teretanu. Devojka je bila trudna i novčana pomoć za nezaposlene nije bila dovoljna. Hteo sam da tražim dodatni posao, ali sam dobio ponudu Olimpika i to me je spasilo - iskren je Mendi.

Posle godinu dana u Marselju, Mendi je otišao u Rems za koji je branio do 2016. do 2019. godine, uz napomenu da je 2017. bio u B timu. Zabeležio je oko 80 nastupa za ovaj tim i u leto 2019. se preselio u Ren.

Tamo je imao sjajnu sezonu koja ga je preporučila Čelsiju, a od dolaska na Stamford Bridž postao je prvi čuvar mreže Plavaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA