≫ 

Kanga optužen za falsifikovanje pasoša i godišta: Navodno se zove Kiaku Kiangana i ima 5 godina više

Velika afera oko igrača Zvezde u Africi, njegovoj reprezentaciji preti izbacivanje iz Kupa afričkih konfederacija

Gelor Kanga, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Neverovatna priča stiže iz Afrike, gde se digla velika prašina povodom Gelora Kange!

Kako pišu lokalni mediji, reprezentacija Gabona nalazi se u velikom problemu, jer je navodno Kanga lažirao identitet, kao i godište. Navodno on zapravo i nije iz Gabona, već iz DR Konga i navodno je rođen 1985. godine, a ne 1990. kao što mu piše u papirima koje sada ima.

Nakon što je Gabon savladao Kongo sa 3:0 u petom kolu grupe D kvalifikacija za Kup afričkih nacija, Fudbalska federacija Konga je uložila žalbu zbog Gelora Kange.

Navodno je optužba za lažiranje pasoša, krađu identiteta i lažiranje godišta. Kako navode, Kanga nije rođen 1. septembra 1990. u Ojemu, već je zapravo u pitanju Kiaku Kiaku Kiangana, rođen 5. oktobra 1985. godine u Kinšasi u DR Kongu. Navodno je postojao i Jutjub snimak, koji je kasnije uklonjen, na kojem je sam Kanga potvrdio da je rođen u DR Kongu.

Optužba se odnosi na to da je Kanga falsifikovao identitet i uzeo gabonsko državljanstvo, kada je pod pritiskom tadašnjeg trenera nestrpljivim da zaobiđe propise o broju stranih igrača, stigao u gabonski drugoligaški klub GBI. Kao gabonski internacionalac od 2012. godine, i navodno nije ispoštovano ni pravilo o promeni državljanstva po kojem je neophodno da osoba pre toga živi najmanje pet godina u toj zemlji.

U Kinšasi čekaju presudu Afričke fudbalske federacije sa optimizmom i očekuju da Gabonska fudbalska federacija bude proglašena krivom za falsifikovanje administrativnih dokumenata i nepoštovanje FIFA procedure u vezi sa promenom sportskog državljanstva igrača.

Upravo je Gabon na kraju završio ispred DR Konga na kraju kvalifikacija za Kup Afričkih nacija sa bodom više, pa bi u slučaju suspenzije Gabona zbog Kange, zauzeli mesto na najvećoj fudbalskoj smotri Afrike.

Ako se istraga pokaže kao tačna i utvrdi se da je Kanga uz pomoć Fudbalskog saveza Gabona lažirao dokumenta, Gabon rizikuje diskvalifikaciju sa najmanje dva Kupa afričkih nacija.

Video: Kanga grlio Sumu kao brata rođenog: Pogledajte kako je sprečena tuča igrača na derbiju

 Real Madrid i Čelsi večeras (21.00) igraju prvi meč polufinala Lige šampiona - kako je tekla sezona ni jedni ni drugi nisu bili „viđeni“ u ovoj fazi takmičenja, a sada će jedan od ova dva tima sigurno biti u finalu. Večeras je kvota na keca 2,55, na iks 2,95, a na dvojku 3,05, dok je na GG3+ 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Čelsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve je moguce

    27. april 2021 | 13:22

    Cuo sam da mu je deda Taribo west

  • 🤣🤣🤣

    27. april 2021 | 13:21

    Buahahahaha, ovaj stariji od Taribo Westa ...

  • supergnu

    27. april 2021 | 15:11

    Ovi grobari su definitivno najsrecniji tim na svetu bre. Kako bi ih tek trpao da je deset godina mladji brate...😂😂😂❤️🤍❤️🤍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA