Negativan test, vakcina ili potvrda o preležanoj koroni postaju "ulaznica" za fudbalski stadion!

Austrija vraća publiku na tribine, ali će svaki prisutan morati da ima potvrdu da nema korona virus, kao i da poštuje mere i nosi masku

  • 4
Korona virus, navijač, stadion, vakcina, ulaznica, fudbalski stadion, fudbal Foto: Profimedia/PA Images

Nakon skoro pola godine igranja prvenstva austrijske fudbalske Bundeslige uz prazne tribine, na kraju sezone se publika vraća na stadione širom zemlje, ali uz poštovanje striktnih mera i ograničeni broj.

Bundesliga je, posle odluke vlade o popuštanju epidemioloških mera sredinom maja, odlučila da poslednje kolo prve lige 21. i 22. maja, i druge lige 23. maja, kao i utakmice plej ofa Kupa Evrope, bude odigrano uz prisustvo publike.

Po uzoru na jesen, na stadionu će biti samo domaći najvijači.

- Okvirni uslovi su najavljeni od strane vlade, a to je da će biti odobreno maksimalno 3.000 navijača, odnosno 50 odsto kapaciteta stadiona. Navijači će morati da nose FFP2 maske, moraće da sede na označenim mestima, i registruju se, kao i da poseduju negativan test ili dokaz o vakcinaciji, odnosno preležanom oboljenju kovid 19 - saopštila je Bundesliga.

U prvih šest kola aktuelne sezone, do kraja oktobra, na stadionima je bilo dozvoljeno, najpre 10.000, pa 3.000 i potom 1.500 navijača, pre nego što je od 3. novembra zabranjena publika.

Video: Navijači ispred severa prate meč protiv Milana i bodre crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA