≫ 

Sjajna akcija španskih navijača, oprali stadion jer su utakmicu gledali omraženi političari

U pitanju su dvojica istaknutih članova desničarske partije "Vox" zbog kojih su ultrasi Rajo Valjekana sproveli simboličnu akciju čišćenja stadiona

  • 1
navijaci raja valjekana Foto: twitter/Sky Sports

Meč španske druge lige između Rajo Valjekana i Albasetea imala je "treće poluvreme" u režiji dovitljivih navijača madridskog kluba, i sve zbog dva "nezvana" gosta koja su bila na pomenutoj utakmici. Reč je o tandemu visoko rangiranih političara desničarske partije "Vox", inače treće po snazi u Španiji, čije je samo prisustvo na stadionu "Valjehasu" izazvalo revolt domaćih pristalica.

Oni su posle meča to i demonstrativno pokazali - simboličnom akcijom čišćenja stadiona kao odgovor na to što su ga "uprljala" dvojica pomenutih političara.

Svako ko malo prati navijački svet zna da su pristalice Raja politički vrlo aktivne, da su vođeni levičarskim idejama, te da je njihova reakcija na pojavu desničara u loži potpuno očekivana.

Zanimljivo je da za protivnički tim Albasete igra Ukrajinac Roman Zozulja, koji je upravo zbog navijača Raja u januaru 2017. godine, ostao bez ugovora sa tim klubom, jer su mu pristalice madriskog kluba pronašle fotografije u nacističkom zanosu. Kasnije je on to opravdao time da je pružao podršku zemlji u ratu sa Rusijom, ali nije vredelo - Rajo je morao da raskine tek potpisani ugovor sa Ukrajincem.

Ovo su (slika dole) dvojica političara partije "Vox", Santi Abaskal i Rosio Monasterio, koji su izazvali toliku pometnju i gnev navijača Raja koji sada idu dotle da traže ostavku prvog čoveka kluba jer je odgovoran za to što su ova dvojica bila u loži. Na taj način, tvrde navijači, predsednik Raul Martin Presa je pljunuo na istoriju i ideologiju samog kluba.

Video: Navijači Zvezde bakljadom ispratili igrače posle pobede nad Voždovcem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    28. april 2021 | 18:30

    Dali bi tako smeli da napisete kada bi ti bilo u Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA