Dejan Stanković o rekordima, pritisku i ljubavi prema Nenadu Lalatoviću

Trener Zvezde govorio uoči okršaja 34. kola Superlige

  • 9
Nenad Lalatović, Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina Foto: MN Press

Nekada su utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine bile pravi derbiji, neizvesni okršaji dva rivala, a poslednjih godina pretvorili su se u jednostranu dominaciju beogradskog kluba koji ima 12 vezanih pobeda u međusobnim duelima.

Kako krenu za Beograd, Novosađani ispuste tri boda tamo negde kod Beške, pa ekipa Dejana Stankovića ne bi trebalo da ima problema ni u sutrašnjem duelu sa "Lalama", iako ih je trener lidera Superlige ishvalio u najavi utakmice.

- Očekujem jak otpor. Vojvodina je po mom mišljenju izvanredna ekipa sa Lalatovićem na čelu, koji je pokazao u svakom klubu u kom je bio trener da pravi razliku, radi sa ogromnom energijom, ne posustaje i nikada se ne predaje. Dosta ga volim i poštujem, odrasli smo zajedno u Crvenoj zvezdi, tako da Lalatovićeve ekipe znaju kako stoje na terenu i šta žele. Očekujem jednu pravu takmičarsku utakmicu u kojoj moramo biti pravi - kaže Stanković.

Osvrnuo se Stanković i na činjenicu da će pobedom u sutrašnjem meču crveno-beli matematički obezbediti 32. i četvrtu uzastopnu titulu Superlige Srbije.

- Pod pritiskom smo cele godine, da li ćemo sutra biti pod većim ili manjim pritiskom ne znam. Zvezda kao klub zahteva da se dokazuješ iz utakmice u utakmicu, moraš da pobeđuješ i budeš najbolji. Mi ka tome težimo i to je jedan prirodan put, kao što je i sutrašnja utakmica prirodan put ove generacije.

Stanković je istakao i da rekordi nisu primarni ciljevi njegove ekipe.

- Svaku konferenciju dobijam ista pitanja o rekordima, to je prirodan put, ispisuje se istorija, ako se u narednim utakmicama obore rekordi oberučke ćemo ih prihvatiti. Međutim nama rekordi nisu na prvom mestu, primarni ciljevi su dobra igra, titula, osvajanje kupa, ulazak u grupnu fazu evropskog takmičanja, ako uz to dođu i rekordi rado ćemo ih prihvatiti - zaključio je Stanković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    28. april 2021 | 18:51

    Da o rekordima u nameštenim mečevima sa lalatom, terzom i kokezom uništili su Srpski fudbal sve će izaći na površinu.

  • Nile

    28. april 2021 | 20:36

    Neraskidiva ljubav Lalativića i Stankovića je svima poznata a to se da videti i u utakmicama Zvezde i Zvezdine filijale iz Novog Sada, Jedino kad Partizan igra protiv zvezdine filijale Lalatovićava mržnja je beskrajna..

  • 😎

    28. april 2021 | 21:10

    Ajmo kmekavci još koji komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA