≫ 

Marković pogađao i svoju i protivničku mrežu, Partizan dobio Proleter uz smešan autogol

Crno-beli meč počeli sa šestoricom bonusa, na kraju slavili rezultatom 3:1

  • 26
FK Partizan Foto: MN Press

Nije bilo ni ubedljivo, niti atraktivno kao u prethodnim mečevima, ali Partizan je upisao još jednu pobedonosnu recku u Superligi Srbije i to tako što je u Novom Sadu savladao Proleter sa 3:1. Golove za crno-bele su postigli Svetozar Marković, Lazar Marković i Miloš Jojić, a jedini gol je domaćina zapravo je poklon odbrane crno-belih u kome je pomenuti štoper kluba iz Humske Marković izvukao deblji kraj i postigao autogol.

Trebalo je Partizanu dobrih 20-tak minuta na početku meča da sa izmenjenim sastavom, odnosno podmlađenim ofanzivnim delom, pohvata konce igre i opravda ulogu favorita.

Mada, ruku na srce, kompletan prvi deo meča je protekao u oscilacijama, što je i razumljivo ako se zna da je Aleksandar Stanojević u ofanzivnom delu priliku pružio kvartetu Lazar Pavlović - Nemanja Jović - Filip Stevanović, Nikola Štulić, koji su verovatno prvi put zajedno igrali takmičarski meč.

Otuda je i bilo problema u snalaženju, ali kada su kockice počele da se slažu, crno-beli su "povezali" period od 15-tak minuta solidne igre u kojima su i postigli jedini gol.

Zapravo, prvi ozbiljniji udarac ka golu Proletera bio je dobitan i došao je, kako drugačije, iz prekida. Izveo ga je Miloš Jojić u 18. minutu, a najbolji u skoku je bio Svetozar Marković, koji je zahvaljujući bloku i boljem pozicioniranju svojih saigrača praktično ostao sam na petercu i pogodio glavom dalji ugao - 0:1.

Pomenuti period igre je obeležila jhoš jedna velika prilika i to Aleksandra Miljkovića, koji je slabo šutirao posle prodora i povratne lopte Nemanje Jovića, da bi u nastavku napada sve bilo zaokruženo sjajnim udarcem Makija Banjaka, na korner Jojića, koji je završio pored gola.

Što se Proletera tiče, početak je bio jednako smušen kao i u slučaju rivala, ali je vreme donelo i hrabriju igru i mogućnosti, koje su dolazile uglavnom posle prodora Filipa Kneževića na desnom boku i individualnih grešaka igrača Partizana.

FK Partizan Foto: MN Press

Pošto je pomenuti Knežević zapretio na početku, domaćin je mogao do izjednačenja ubrzo posle vođstva crno-belih i to posle greške Svetozara Markovića, koji je izgubio duel sa Nemanjom Ivanovićem u opasnoj zoni, ali je fudbaler Proletera, u želji da plasira loptu, prebacio gol.

U završnici prvog dela odnos snaga na terenu se gotovo izjednačio, Proleter se prilično okuražio, pripretio preko Kneževića (Banjak izbacio loptu koja je išla u gol), a zatim u smiraju i preko Jovana Ilića, koji je iskoristio "podletanje" pod loptu Banjaka i prazan prostor, potom zalomio Šćekića, no, udarac levom nogom nije bio precizan.

Početak nastavka je protekao u nešto žustrijem izdanju Proletera, grubljoj igri između dva kaznena prostora, usled koje, zbog velikog broja prekršaja, igrači dva tima praktično nisu pokazali mnogo toga.

Gotovo svaki napad je "sečen" posle dva ili tri pasa faulom, uz samo jedan pokušaj Živojinovića, posle prodora po levom boku, koji je okončan udarcem preko gola. Shvatio je Stanojević da mu je potrebna promena, više iskustva na terenu da bi zatvorio utakmicu, te je u 60. minutu kompletno promenio ofanzivni deo, posalvši na teren Natha, Asana, Lazara Markovića i Holendera ne bi li došao do drugog gola.

I živnuo je odmah Partizan, jer Asano zapretio posle samo nekoliko sekundi na trerenu i to dva puta za kratko vreme, s tim da je volej iz 68. minuta bio znatno lopasniji po domaćina.

Pomerio je Partizan linije unapred, počeo da vrši presing i bilo je jasno da kvalitet donosi prevagu, samo je gol nedostajao, a i on je stigao ubrzo.

Igrao se 76. minut, Bibras Natho je primio loptu u kaznenom prostoru, napravio dribling u levo, da bi potom ostavio loptu petom za usamljenog Lazara Markovića, koji se namestio i pogodio sam ugao - 0:2.

FK Partizan Foto: MN Press

Delovalo je da je sve gotovo, ali Partizan se potrrudio da sam sebi "zaprži čorbu" i to očajnom komunikacijom i intervencijom Makija Banjaka i golmana Aleksandra Popovića, koji su dva minuta kasnije "pogurali" Proleter do šanse za bodom.

Banjak je gradio jednu loptu iz dubine, Popović se javio da će je "pokupiti", ali je Kamerunac iz njemu znanog razloga intervenisao i potom izgubio kompas, i napucao Svetozara Markovića od koga se lopta odbila u mrežu - 1:2.

Imali su potom crno-beli trenutak krize, odnosno Proleter je osetio da možda može i više od jednog gola, no, sve je u smiraju prekinuo Takuma Asano,

Japanac je poput japanskog brzog voza protutnjao po desnom boku, odigrao Nathu, koji je, pak, nesebično odložio loptu Milošu Jojiću, kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu za konačnih 1:3.

PROLETER - PARTIZAN 1:3 (0:1)

(S. Marković ag - S. Marković 18, L. Marković 75, Jojić 90+)

Proleter: Vasiljević – Milošević, Marjanović, Ilić, Kovačević – Pejić (Tomović 65), Joković – Knežević, Živojinović, Kojić – Ivanović

Partizan: Popović – Miljković, S.Marković, Banjak, Urošević – Šćekić, Jojić – F.Stevanović (Holender 59), Pavlović (Natho 59), Jović (Asano 59) – Štullić (Marković 59).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    29. april 2021 | 18:48

    Lakša trening utakmica ! Hvata se zalet da opajdaru razvalimo u kupu SNS .

  • rezim

    29. april 2021 | 16:40

    koga ova sprdacina ood lige zanima..kakava liga takav i prvak..sprdacina na kvadrat

  • Žika Živac

    29. april 2021 | 17:49

    Šta igraju ovi mučenici? 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA