≫ 

Epski raspad Rome na Old Trafordu, Junajted joj dao 5 komada za 45 minuta i zakoračio u finale LE

Arsenal preživeo Viljareal i nosi dobar rezultat uprkos porazu - 2:1

  • 3
FC FK Mančester Junajted - Roma Foto: Tanjug/AP

Nismo ovog četvrtka na Old Trafordu videli reprizu onih čuvenih 7:1 iz 2007. godine kada je Ronaldo briljirao, ali se Roma opet provela kao bosa po trnju u prvom meču polufinala Lige Evrope.

Epski raspad desio se ekipi iz Rima u drugom poluvremenu posle vođstva od 2:1, pa Crveni đavoli na revanš putuju sa velikom prednošću od čak 6:2.

Počelo je sjajno za domaćine, Bruno je u 9. minutu omogućio Kavaniju vodeći gol, ali je radost trajala kratko, samo do 15. kada je Lorenco Pelegrini izjednačio na 1:1. Mučio se Junajted sa uspostavi svoju igru i ritam, a problem je usledio u 34. kada je Edin Džeko doneo prednost gostima.

Po mnogo čemu je bilo čudno to prvo poluvreme, a Roma je ostala bez dvojice fudbalera zbog povreda, golmana Pau Lopeza i Spinacole koji su pre vremena morali u svlačionicu.

Mnogo je bolje Mančester junajted ušao u nastavak, a samo što je lopta krenula sa centra, Bruno je opet asistirao Kavaniju u 48. za 2:2, da bi sjajni Urugvajac u 64. stigao do het-trika, prvog u dresu Junajteda.

Bio je to početak agonije Rome, a u poslednjih 20 minuta iskusni Antonio Mirante je samo vadio loptu iz mreže. Bruno je iz penala u 71. povisio na 4:2, Pogba u 75. na 5:2, a konačnih 6:2 postavio je Mejson Grinvud u 86. minutu.

U drugom polufinalu Viljareal je savladao Arsenal sa 2:1, ali su gosti zadovoljni napustili Španiju jer su u jednom trenutku bili gotovo u bezizlaznoj situaciji.

Izabranici Unaja Emerija su u jednom trenutku imali dva gola prednosti i igrača više na terenu, ali se situacija drastično promenila za manje od pet minuta, kada su gosti prvo smanjili zaostatak u 73, da bi potom vezista domaćih Etjen Kapu dobio crveni karton u 80. minutu.

Viljareal je odlično započeo duel i posle pola sata vodio sa 2:0, golovima Trigerosa u 5. i Raula Albiola u 29. minutu.

Arsenal je do pogotka stigao posle diskutabilnog penala i kontakta Trigerosa i Sake, a neumoljiv sa bele tačke bio je Nikola Pepe koji je postigao važan gol za svoju ekipu pred revanš u Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mele

    30. april 2021 | 08:36

    Roma u prvom poluvremenu duplo bolja , sviran je nepostojeći penal i Mančester se odlepio rezultatom .

  • Jasna

    30. april 2021 | 10:51

    Meni upste nije jasno kako je bilo ovoliko golova kada je utakmica bila krajnje dosadna. Jedino da se igracima Rome ne svidja trener i da su namerno izgubili.

  • neno

    30. april 2021 | 08:54

    Bre cista sklanjalica pitajte bunkerase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA