Predsednik Zvezde nada se peharu i u Kupu: “Da konačno proslavimo dugo očekivanu duplu krunu!”

Stigli su dani za slavlje na stadionu “Rajko Mitić“, nedostaje samo publika da uveliča proslavu

  • 10
Svetozar Mijailović Foto: MN Press

Imali su razloga za zadovoljstvo sinoć na stadionu “Rajko Mitić“. Crvena zvezda uspela je da savlada Vojvodinu i tako matematički obezbedi titulu u nacionalnom prvenstvu, što im je ukupno 32. od osnivanja kluba. Fudbalere su još juče javno pohvalili Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, a čestitkama se priključio predsednik kluba Svetozar Mijailović, koji je zadovoljan što su crveno-beli prvi put u istoriji stigli do četiri uzastopna trofeja.

On je svestan da takmičenje ipak nije gotovo i voleo bi sasvim sigurno kada bi Crvena zvezda probila magičnu granicu od 100 poena i 100 postignutih golova. Čini se da je to sasvim realno, uzimajući u obzir da je na četiri kola pred kraj, tim Dejana Stankovića na skoru od 98 bodova uz 96 pogodaka i samo 16 primljenih u mrežu.

- Pre svega bih čestitao igračima, članovima stručnog štaba, upravi kluba i svima onima kojima je Crvena zvezda u srcu. Naš tim je na čelu sa šefom stručnog štaba Dejanom Stanković ispisao istoriju kluba, osvojena je i četvrta uzastopna titula i još jednom prikazana dominacija u domaćem prvenstvu. Posvećenim radom i požrtvovanošću stigli smo do zacrtanog cilja, o kojem smo govorili na početku priprema za sezonu 2020/2021. Iza nas je fenomenalna sezona kako u Ligi Evrope, tako i u Superligi Srbije, pa je matematička potvrda titule četiri kola pre kraja prvenstva nešto čemu smo se nadali i verovali da ćemo postići. Bodovna prednost i činjenica da je titula obezbeđena već sad pokazatelji su načina na koji je ekipa radila tokom cele sezone. Pored toga sam izuzetno srećan zbog činjenice da je Dejan Stanković, koji je Zvezdino dete, ostvario ovako veliki uspeh i upisao se i kao trener zlatnim slovima u istoriju kluba – rekao je Mijailović.

Međutim, ono što zaista jeste nedostajalo Crvenoj zvezdi su navijači na stadionu. Kako je bilo reči prethodnih dana, mere koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa bi posle praznika mogle da budu ukinute, što znači da bi u tom slučaju finale Kupa Srbije moglo da se odigra pred određenim delom navijača.

- Momci su bili na vrhunskom nivou i pored nedostatka podrške sa tribina. Veoma mi je drago što su i u ovakvoj atmosferi, igrajući pred praznim tribinama čitave sezone bili maksimalno motivisani da stignu do zacrtanog cilja i obraduju navijače koji su ih podržavali na svakom koraku. Bezbroj puta se pokazalo da su navijači našeg kluba ono što Crvenu zvezdu čini posebnim klubom. Iako nisu mogli da budu na stadionima koristili su svaku priliku u prethodnih godinu dana da pruže podršku igračima i dodatno ih motivišu. Još jednom bih se zahvalio svima koji su doprineli osvajanju 32. titule, a verujem da ćemo se svi zajedno radovati i posle finala Kupa Srbije i zajedno proslaviti dugo očekivanu duplu krunu, koju smo zacrtali kao cilj za ovu sezonu – zaključio je Mijailović.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan igraće finale nacionalnog Kupa na stadionu “Rajko Mitić“ na nekadašnji Dan Mladosti, odnosno 25. maja, određeno je žrebanjem kuglica u direktnom prenosu.

Video: Trubači svirali Falčineliju Bela ćao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    30. april 2021 | 13:58

    POMOZI MU BOZE, KAKAV JE OVO LIK??? JAKO JE TESKO, TO OBJASNITI!!!

  • Delija

    30. april 2021 | 09:38

    Cestitam titulu svim Zvezdasima. Samo napred legendo i napravite jos jaci tim nek pocrkaju dusmani, i neznam sto oni komentarisu nase objave i intervjue

  • rezim

    30. april 2021 | 08:47

    naravno da ce te osvojiti duplu kad stanoje ne tome radi..vi ste ga i postavili da minira partizan..znamo da suma nece igrati a ni natko..i to vam nije dovoljno pa su vam dali da budete domacini..ali nece stanoje jos dugo...vratice se navijaci..a onda motike ce raditi...zapamtite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA