≫ 

Hrvatima nije jasna Linglong Superliga: Kako si šesti na tabeli među 20 timova, a možeš da ispadneš?

Paradoksalna situacija pred završnicu takmičenja u domaćem šampionatu

  • 8
FK TSC Foto: MN Press

Kao što smo to pisali ranije tokom današnjeg dana, situacija u Superligi Srbije je razrešena kada je gornji deo tabele u pitanju, ali kada je reč o borbi za opstanak, čini se da ćemo videti svašta do poslednjeg kola. Još nije sigurno ko će se vratiti u Prvu ligu Srbije uz Mačvu, Bačku i Zlatibor, što garantuje veliku bitku.

Ono što je potpuno paradoksalno jeste da se polovina lige plaši mogućeg ispadanja iz lige, što je u hrvatskoj javnosti naišlo na ogromno čuđenje. Tamošnja HNL ima samo deset klubova, samo tri se bore za opstanak, dok je u Srbiji u čijem se šampionatu nalazi 20 ekipa, čak i šesta nalazi u opasnosti.

Tako, tamošnji “Indeks“ konstatuje da u ligi od 20 ekipa, četiri kola pred kraj, čak i TSC na šestom mestu mora da strepi, što je nešto što se retko gde moglo videti u Evropi, pa i na svetu.

- Teško je uopšte prognozirati ko će ostati u ligi, a neverovatan je napredak ostvario baš Napredak koji je pre pet kola bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje, a onda je dobio pet utakmica zaredom i pobegao s dna – ističe ovaj hrvatski portal.

Čini se da je hrvatski sistem takmičenja od deset klubova i četiri kruga doneo poboljšanje kvaliteta. Njihovi timovi u Evropi konstantno pružaju bolje rezultate, što se ne može reći za srpske, koji uglavnom, pored Zvezde i Partizana, takmičenje u kvalifikacijama završavaju u uvodna dva kola.

Bilo kako bilo, kada je reč o borbi za opstanak u Linglong Superligi, TSC se na šestom mestu nalazi sa 49 poena, ima sedam poena više od Rada, koji je prvi ispod crte, pa ne može da kaže da je matematički, pa ni hipotetički siguran. U borbi se nalaze još Metalac, Mladost, Spartak, Javor, Napredak, Voždovac, Radnički Niš, Proleter i Novi Pazar.

Bajerna nema u polufinalu Kupa, Julijan Nagelsman će pokušati da se od Lajpciga oprosti peharom. Verder je u prvenstvu nanizao sedam poraza, a od Lajpciga čak četiri. Dvojka je stoga vredna kvote 1,38, u kombinaciji sa 3+ raste na 1,90. Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč Verder – Lajpcig.

Video: Trubači svirali Falčineliju Bela ćao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA