≫ 

Počeo bojkot društvenih mreža svih klubova Engleske!

Bojkot je počeo u 16 sati u petak i svi su to objavili na društvenim mrežama

  • 4
Premijer liga, mančester siti junajted čelsi liverpul totenhem arsenal šalovi, UEFA superliga Foto: Tanjug/AP

Prekid rada na društvenim mrežama započeo je u petak posle podne i trajaće do ponedeljka uveče, a odnosi se i na utakmice polufinala Ženske lige šampiona.

Svi profesionalni klubovi Engleske fudbalske lige, uključujući i timove iz Premijer lige, kao i ženske Superlige i Čempionšipa, odlučili su da bojkotuju društvene mreže, a bivši napadač Francuske i Arsenala Tijeri Anri takođe je zatvorio svoje naloge na društvenim mrežama u znak protesta protiv rasizma i nasilja.

Bojkotu koji predvodi fudbalska organizacija će se pridružiti i engleski kriket i ragbi klubovi i Britanska teniska asocijacija.

Predsednik Uefe, Aleksander Čeferin, pozvao je prošle nedelje 55 članica federacije da podnesu formalne žalbe na neprihvatljive tvitove ili poruke.

- Dosta nam je kukavica koje se kriju iza anonimnosti kako bi promovisali svoje štetne ideologije - rekao je Čeferin prošle nedelje u švajcarskom Montreu.

Uefa je ranije postupala u slučajevima zloupotrebe na internetu u kojima su igrači kritikovali zvaničnike na utakmicama, pa su tako Nejmar i Serž Orije poslednjih sezona propuštali utakmice Lige šampiona zbog uvredljivih komentara o sudijama na društvenim mrežama.

Engleski fudbalski zvaničnici pozvali su britansku vladu da donese zakone koji kompanije za društvene medije čine odgovornijima za ono što se pojavljuje na njihovim platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. april 2021 | 16:48

    Rasizam, rasizam, rasizam. Dokle vise, ako te neko postuje, postuje te, ne bitno koje si boje koze, vjere, nacionalnosti. Oni hoce da natjeraju da svi ostali postuju crnce, a pitanje je da li crnci postuju ostale...

  • Mrcke

    30. april 2021 | 17:00

    Uzas sta nam rade, moramo crnce da slusamo i stidimo sto smo beli. Belac sam i Hriscanin i heteroseksualac i ponosan na to!!!!

  • Blok 45

    30. april 2021 | 18:25

    Sve u avion i nazad u Afriku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA