Conmebol obezbedio 50.000 kineskih vakcina za igrače na Kopa Amerika, Argentina ih ne odobrava

Većina učesnika narednog Kopa Amaerika (13. jun - 10. jul) biće vakcinisana

  • 1
Lionel Messi, Lionel Leo Mesi Foto: Tanjug/AP

Za Lionela Mesija i brojne južnoameričke fudbalere neće biti mnogo predaha posle klupske sezone, jer već od juna kreće kontinentalni šampionat Južne Amerike, i to upravo u Argentini, ali i u državi suorganizatoru Kolumbiji. Biće to inače prvi put još od 1983. godine da se Kopa Amerika odigrava u dve zemlje.

Zbog pandemije korona virusa ovaj šampionat će se naravno bitno razlikovati od svih prethodnih u organizacionom smislu, jer neće biti navijača, ali će i svi akteri takmičenja morati da ispoštuju striktne protokole zbog opasnosti od virusa.

U tom smislu, kako prenose argentinski mediji, većina fudbalera biće vakcinisana, to važi i za selekciju jednog od domaćina Argentinu čiji bi fudbaleri trebalo da prime dve doze kineske Sinofarm vakcine.

- To daje svim igračima i čitavom okruženju još jednu alatku, jer svi znamo da ekipu ne čine samo fudbaleri, čitava organizacija će imati priliku da se vakciniše - rekao je predsednik Conmebol federacije Alehandro Domingez.

Ova organizacija je obezbedila 50.000 doza kineske vakcine, međutim sa Argentinom može biti problem jer kineska vakcina još uvek nije odobrena od tamošnjih vlasti, pa samim tim se ni igrači ne mogu vakcinisati kada za to dođe vreme, odnosno kada se okupe pred start priprema.

Za to je ostalo još malo vremena, jer šampionat kreće već 10. juna, a razmak između davanja dve doze sinofarm vakcine je mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nirnberg 2

    1. maj 2021 | 12:30

    Svaka čast Argentincima! Ne dozvoljavaju satanistima i njihovim slugama genocid putem vakcina nad svojim narodom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA