Ovako je Luis Suarez "polagao" ispit zbog kojeg su suspendovani univerzitetski profesori

Italijanski mediji objavili su snimak skrivene kamere iz prostorije u kojoj je Luis Suarez polagao ispit iz italijanskog na univerzitetu u Peruđi

  • 1
luis suarez Foto: youtube/Il Riformista

Urugvajac Luis Suarez je prošlpg leta prilično prodrmao transfer pijacu odlaskom iz Barselone, na šta je zapravo bio primoran zbog Ronalda Kumana, a potom traganjem za novim klubom. Iako je u prvi mah delovalo da je Juventus njegova naredna destinacija, na kraju je završio u Atletiko Madridu - i nije pogrešio.

Ipak, u Italiji se i dalje priča i piše o Suarezovom neuspelom angažmanu u Juventus i njegovom varanju na testu iz italijanskog jezika koji mu je bio uslov za dobijanje EU pasoša. Kada je skandal "isplivao", pojedini profesori sa pomenutog univerziteta su suspendovani, a još uvek se vodi postupak protiv još nekoliko umešanih u čitav slučaj, među njima su i ljudi iz Juventusa.

Elem, italijanski novinari su sada došli i u posed snimka sa skrivene kamere iz prostorije u kojoj je Suarez polagao test. Na njemu se vidi kako Suarez okida selfije i zbija šale sa ljudima koji bi ga trebali oceniti. Naravno, Suarez je položio ispit usprkos tome što ne zna ni osnove italijanskog.

Tamo je morao proći ispit B1, a novinari i navijači koji su ga čekali ispred fakulteta odmah su primetili da je Suarez i usmeni i pismeni deo prošao za samo sat vremena. Toliko je prošlo od njegovog ulaska u zgradu do onda kada je nasmejan napustio zdanje fakulteta sa diplomom za položeni italijanski.

Međutim, Juventus je odustao od transfera jer procedura dobijanja pasoša traje pola godine, pa Suareza ne bi mogao registrovati za Ligušampiona, te je Suarez kasnije prešao u Atletico Madrid.

Juventus je umesto Suareza angažovao Alvara Moratu, a Suarezu su se pojavili neočekivani problemi. Policijska istraga pokazala je da je unapred dobio pitanja koja će biti na ispitu, koji je kasnije poništen, ali još uvek se javljaju novi detalji.

- Tokom polaganja ispita iz poznavanja italijanskog jezika, kojem je pristupio urugvajski državljanin Luis Alberto Suarez Diaz i koji je potrebno proći kako bi se ostvarilo pravo na dobijanje italijanskog državljanstva, utvrđene su nepravilnosti. Istragom je utvrđeno da su teme i pitanja na ispitu unapred dogovoreni s kandidatom, kojem je upisana prolazna ocena pre nego što je pristupio ispitu. Usprkos tome što su profesori na fakultetu tokom njegovog učenja na daljinu primetili da ne poznaje ni osnove italijanskog jezika -  prenele su tada "La Repubblica" i "Gazzetta dello Sport" policijsko saopštenje.

Ovi italijanski dnevni listovi objavili su i transkripte prisluškivanja Suarezovih ispitivača, napravljene tokom istrage.

- Zarađuje 10 miliona evra godišnje, mora proći... Ali šta ćemo kad ne može konjugovati glagole i deklinirati imenice i govori samo u infinitivu? Ako ga novinari budu ispitivali, biće potpuno izgubljen... Reci mi koliko bodova da mu upišem i toliko će dobiti... Ako ne prođe, gotovi smo. Podmetnuće nam bombu... Pripremili smo ga dobro, zapamtiće pitanja koja će biti na ispitu... - govorili su o Suarezu, a sada je i jasno da je sve bila samo farsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA