Sprema se novi skandal u Italiji: Sudijska komisija menjala ocene arbitrima, napredovali bez zasluge

A trojica su čak uspela da se domognu Serije A

  • 2
Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

Kako stvari stoje, izgleda da nam Italijani kuvaju novi skandal u tamošnjem fudbalu. Razlog je nekolicina sudija, koji tvrde da su pojedini arbitri nepravedno unapređeni zbog lažiranja prilikom ocenjivanja učinka na utakmicama.

Sve ovo piše veoma pouzdana Republika, koja dodaje da je otvoren postupak protiv dvojice sudija iz Serije B zbog veoma loših nastupa u poslednjih nekoliko kola. Reč je o Danijeleu Mineliju i Nikolu Baroniju, ali nije ni to toliki problem, koliko je čudna činjenica da su dva arbitra sa daleko gorim ocenama “pošteđena“.

Kako navodi ovaj list, Ivan Robilota i Eugenio Abatista su imali dosta slabije ocene, ali im je omogućeno da privedu tekuću takmičarsku godinu kraju. Otkriveno je da je Abatista dobio ocenu 8,70 (perfektnu, koja omogućava napredak) od svojih supervizora za poslednju utakmicu prošle sezone između Specije i Kjeva. Sve je potpisao Rikardo di Fjore, koji je potom potvrdio da je on zapravo dao ocenu 8,60, a da je neko uspeo u međuvremenu da je promeni.

U istazi je prikupljena i prepiska sa WhatsApp grupe između arbitara Sudijske komisije Serije B od 21. avgusta 2020. godine, gde se Abatisti, Huan-Luki Sakiju i Fračesku Furnou daju perfektne ocene vredne 8,70, a da ih prati smajli koji namiguje.

I na sve to, oni su ove sezone imali priliku da sude i utakmice u italijanskoj Seriji A, da problem ispadne još veći. Iako nisu pravili greške, čini se da su na nepravedan način došli do mesta na kojem se nalaze, što će utvrditi tamošnji istražni organi.

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA