Evertone, Evropa nije na tu stranu: Karamele ponovo prosule mleko, Vila im odnela sve sa Gudisona

Razočaravajuća partija tima Karla Anćelotija

  • 0
Aston Vila Foto: Tanjug / AP

Taman kada pomislite da bi Everton mogao da se uključi u borbu za Evropu nakon neke velike pobede, kakva je definitivno bila ona protiv Arsenala u prošlom kolu, a fudbaleri u kraljevsko-plavim dresovima nađu način da vas iznova razočaraju. Tako je bilo i večeras. Tim Karla Anćelotija bio je favorit protiv Aston Vile, trijumfom je mogao bar do mesta koje vodi u Ligu Evrope, a na kraju nije uzeo ni bod. Zasluženo – 1:2 (1:1).

Dozvolile su Karamele da ih Aston Vila u potpunosti satera u ćošak, bila je bolji rival kroz veći deo utakmice, imala je bolje šanse i na kraju je ugrabila tri boda. Neće im oni mnogo značiti, učvrstili su se ovom pobedom u sredini tabele, mada teoretska šansa za plasman u Evropu i dalje postoji.

Večeras je sunovrat Evertona krenuo u 13. minutu nakon katastrofalne greške Mejsona Holgejta. Ko zna šta se fudbaleru domaće ekipa motalo kroz glavu kada je pomislio da dribla Olija Votkinsa kao poslednji igrač odbrane. Logično, izgubio je loptu, a ovaj je matirao Džordana Pikforda.

Ruku na srce, Dominik Kalvert-Luin je posle odlično izvedenog kornera samo šest minuta kasnije uspeo da poravna rezultat na 1:1. Bio je na suprotnoj stativi, bio je najviši i odbrane od tog udarca glavom nije bilo.

I onda, nakon prilične uspavanke tokom većeg dela drugog poluvremena usledila je nova dobra akcija Aston Vile i golčina Anvara El-Gazija. Primio je ovaj igrač gostiju loptu na ivici kaznenog prostora, zavrnuo je levom nogom i pogodio kontra-ugao gola. Efektno, bez šanse za Pikforda. Rezultat 1:2 ostao je na snazi do kraja utakmice.

Everton je ovim porazom ostao na osmom mestu sa 52 poena, jednim manje od Totenhema, dva manje od Liverpula i tri manje od Vest Hema. San o Evropi i dalje živi, ali će Karamele morati da pružaju dobre partije i protiv timova koji se nalaze ispod njih na tabeli, a ne samo protiv velikana. Sa druge strane, Vila je osma sa 48 poena i traži čudo za plasman u neko od evropskih nadmetanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA