Kako to čudno zvuči... Arsenal pobedio Njukasl i izbio na 9. mesto u Premijer ligi

Tobdžije konačno odigrale jednu pristojnu utakmicu i to sa kombinovanim timom

  • 2
Fudbal, FK Njukasl -FK Arsenal Foto: Tanjug/AP

Arsenal je u kombinovanom sastavu lako savladao kao gost Njukasl sa 2:0 i upisao očekivanu pobedu uoči revanša polufinala Lige Evrope protiv Viljareala, koji je na programu u četvrtak.

Prema spisku igrača, bilo je jasno da Mikel Arteta čuva najjače snage za meč u kom će juriti zaostatak od jednog gola (1:2), ali i današnji sastav je bio na visini zadatka, predvođen kapitenom Pjerom Emerikom Obamejanom koji je zabeležio gol i asistenciju.

Golman Metju Rajan je dobio prednost u odnosu na Lena i imao miran dan, a Tobdžije koje su dominirale tokom celog meča su do trijumfa stigle golovima Elnenija u 6. i Obamejana u 66. minutu, uz još nekoliko propuštenih šansi za ubedljiviji trijumf.

Njukasl je odigrao mnogo lošije nego protiv Liverpula prošlog vikenda (kada je uzeo bod). Nije u taboru Svraka bilo nikakvog žara, a lošu partiju su zaokružili crvenim kartonom Fabijana Šera u 92. minutu koji je bez ikakvog razloga "polomio" Martinelija.

Na drugoj strani malu senku na trijumf Arsenala bacila je povreda Davida Luiza koji se vratio na teren posle višenedljne pauze, ali i izašao iz igre u 53. minutu.

Arsenal je ovom pobedom preskočio Lids i Aston Vilu i sada je deveti na tabeli, dok Njukasl i pored poraza ostaje bezbedan na 17. mestu sa devet bodova više u odnosu na Fulam, prvi tim ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    2. maj 2021 | 18:21

    Kad im je sipac nosioc igre, onda im je deveto mesto premija.

  • Lesa

    2. maj 2021 | 17:09

    Sta je tu čudno realno? Finale lige šampiona Celsi-Sity ..a lige evrope Man-Arsenal. Bolesno jaka liga ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA