Juve izgubio Skudeto, zamalo i čast u Udinama: Ronaldo za sedam minuta doneo preokret "staroj dami"

Ovo je bilo... Na mišiće. Ronaldove mišiće

  • 2
Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Juventusa uspeli su posle preokreta da slave protiv Udinezea sa 2:1, a ko zna šta bi se desilo da u 34. kolu nije Kristijano Ronaldo nije počeo da igra u 83. minutu. "Stara dama" doživljava krah kakav nije osetila skoro 15 godina - Inter ju je skinuo sa trona i osvojio Skudeto, Udineze je nadigrao ali nije imao sreća, a alarmantnost se najviše ogledala u tome što plasman u Ligu šampiona sada opasno visi!

Juve je sišao sa trona. I pored toliko godina dominacije, sigurno da nije prijatan osećaj. Vest da je milanska ekipa na čelu sa bivšim trenerom Antonijom Konteom osvojila titulu je igrače dočekala na gostovanju Udinezeu, pa ni ne čudi veoma loša igra.

Koliko je bila loša igra? Pa, to najviše govori broj ozbiljnih prilika, a bila je samo jedna preko Vestona Mekenija koji je reagovao dobro nakon kornera, ali nije poslao loptu u okvir gola.

Kristijana Ronalda skoro i da nije bilo na terenu, ostale uzdanice Juventusa se nisu ni trudile, kao da su im sve lađe potonule.

U pojam ih je ubio i rani gol Nauela Moline koji je u 10. minutu iskoristio zbunjenost odbrane, do malopre, aktuelnom šampiona, te je iz gužve prosledio loptu u mrežu.

Da nije bilo Rodriga De Paula osam minuta pre kraja susreta i njegovog nesmotrenog igranja rukom, Juve ne bi izvukao ni bod. Ronaldo je preuzeo odgovornost, pogodio donji levi ugao golmana Skufea.

Ipak je Juventus pokazao da je velika ekipa, pre svega, dokazao je Ronaldo da je veliki igrač pošto je sa drugim golom u 90. minutu kompletirao preokret, ali celokupna igra prilično brine navijače torinskog giganta.

Brine loša igra, ali pozicija na tabeli je mogla da izgleda katastrofalno. Ni sada nije sjajna, jer je Napoli, koji je prvi ispod crte zone koja garantuje Ligu šampiona, na samo dva boda.

Velika je gužva - ukoliko izostavimo Inter iz priče, Atalanta, Milan i Juve imaju po 69 bodova i svi su na tankom ledu i gledaju u pravcu Napolija koji ima 67 bodova.

Roma od ovog kola strahuje za bilo kakvo nadmetanje u Evropi, jer je porazom od Sampdorije 2:0 došla u situaciju da ima samo dva boda više od osmoplasiranog Sasuola.

Silva u 45. i Jankto u 66. minutu su doneli velikih 2:0 domaćinu, a sve je to moglo da izgleda dosta drugačije u nastavku.

Prvo je poništen pogodak Majorala nakon reakcije VAR tehnologije, a Džeko je 18 minuta pre kraja susreta promašio jedanaesterac, tako da je sve otišlo nizbrdo za "vučicu".

Video: Stanković: Naši igrači su zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zorzi

    2. maj 2021 | 20:20

    Grdne pare sam uzeja na juventus na kladionicu.idemo dalhe deljemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA