≫ 

PSŽ slomljen kao Napoleon! Pepove milijarde konačno u finalu Lige šampiona, presudio Rijad Marez

Građani slavili i u revanšu polufinala sa 2:0 za prvo finale u istoriji kluba

  • 25
Manchester City PSG Foto: Tanjug/AP

Da nam je neko tamo još 2011. rekao da ćemo čitavu deceniju čekati da vidimo ponovo Pepa Gvardiolu u finalu Lige šampiona sigurno bismo mu rekli da je lud. Ali, eto, tako, godina po godina, sezona po sezona razočaranja i konačno godina najveće radosti za Katalonca.

Ambiciozni projekat iz Emirata, Mančester Siti, je ovog utorka konačno napravio taj toliko željeni korak, pobedio katarski pandan Pari Sen Žermen u revanšu polufinala sa 2:0 i ukupnim rezultatom od 4:1 prošao u veliko istanbulsko finale (29. maja). Tamo ga čeka pobednik revanša Čelsi - Real koji se igra u sredu.

Deceniju i po investiranja, igrački kadar od preko milijardu evra i klub u koji je uloženo nekoliko milijardi konačno su uspeli iz šestog pokušaja da dođu na korak od najvrednijeg trofeja u fudbalu. Pomogao im je ove večeri i neočekivani majski sneg koji je "okovao" Parižane koji su se proveli kao Napoleon kod Borodina 1812. godine.

Po zaleđenoj podlozi u prvom delu opet je Mančester Siti bio taj koji je dobio "igru malih detalja". Rijad Marez je u 11. minutu posle odbitka doneo prednost Građanima i povećao na 3:1, a domaćin je imao sreće pošto su prečka i Ederson sprečili Markinjosa i Di Mariju da donesu izjednačenje.

Iako se stekao utisak da su Sveci imali više od igre u prvih 45 minuta, nisu često uspevali da zaprete Mančester Sitiju. Građani su se uglavnom oslonili na kontre iz jakog defanzivnog bloka, a svaki put kada je Marez bežao Dijalou po onoj desnoj strani bilo je posla za Kejlora Navasa.

Takođe, impresivno je kako je Pep Gvardiola postavio defanzivu u ove dve utakmice.

Sem onih prvih 45 minuta na "Parku prinčeva" u prvom meču kada su bili nadigrani, Građani su ostavili Svece bez aduta ili prilika da zaprete. Sjajno su gosti bili "anestezirani" tokom čitavog terena pa su delovali nemoćno i bezidejno posebno u drugom poluvremenu.

Manchester City PSG Foto: Tanjug/AP

U trenucima dok je Nejmar nemoćno pokušavao da vrati tim u meč, bez pomoći povređenog Embapea, a u tandemu sa tromim i užasnim Ikardijem, sjajno se istakao i štoperski tandem Građana Stons - Dijas. Posebno ovaj drugi koga su prekrstili u Dios (Bog) opravdao je svaki cent od  68 miliona evra koliko je plaćen prošlog leta.

Svaka dilema oko pobednika ovog polufinala i prolaska Građana u veliko finale otklonjena je u 63. minutu. Sjajnu su kontru izveli igrači Sitija, kao na PES-u Foden i De Brujne razmenili pasove, a na kraju akcije Rijad Marez je trećim golom u dva meča zadao smrtonosni udarac Parižanima. I to kao navijač Marselja, ne može gore...

Do kraja utakmice sve je bilo "krljanje", pravo pravcato koje je isključenjem obeležio Anhel Di Marija u 69. minutu zbog gaženja Fernandinja van terena.

Umesto da igraju fudbal i jedni i drugi su se propisno izudarali u završnici, prednjačili su gosti koji psihološki padaju kada gube utakmice. Sudija Kujpers je za poslednjih 20 minuta podelio čak pet žutih kartona, a mogao je mirne duše i još koji crveni...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    4. maj 2021 | 22:46

    Ovaj Nejmar je velika podvala. On je od Ronalda i Mesia svetlosnim godinama udaljen. U velikim, najbitnijim mečevima za svoj klub, potpuno neprimetan. Onu stvar pokazuje samo na drugorazrednim klubovima i u već dobijenim utakmicama.

  • X

    4. maj 2021 | 23:05

    Siti mi je veceras postao jos gotivniji a psg jos odvratniji,onako lomiti noge kad shvatis da ne ides u finale,jadno i ljigavo,pored onog klosara Dimarije crveni je trebalo da dobiju i Kimbembe za onaj krvnički start i Verati za seriju startova.

  • Mncs

    4. maj 2021 | 22:33

    A i sta bi Embape pa pomogao, u prvoj utakmici se nije video... Drago mi je da Siti ide u finale , PSG nece skoro uzeti pehar LS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA